Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι κινήσεις της Alpha Bank για να μειώσει τα NPLs της - Τί ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές

tags :
Οι κινήσεις της Alpha Bank για να μειώσει τα NPLs της - Τί ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές
Οι κινήσεις της Alpha Bank για να μειώσει τα NPLs της
Με μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές που έχουν λάβει χώρα στην Ευρώπη και με τρόπο που δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις (dilution) στους μετόχους, η Alpha Bank θα καταφέρει να μειώσει τα NPEs της κατά 12 δισ. ευρώ (Project Galaxy) με κόστος που δεν θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ ή 3,5 ποσοστιαίες μονάδες του δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας  σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τη διοίκησης της Alpha Bank στους αναλυτές.
Οπως εξηγήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ως αποτέλεσμα αυτών των συναλλαγών, ο δείκτης NPEs στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθεί από 44% σε λιγότερο από 20% έως το τέλος του 2020 και ο δείκτης NPL σε λιγότερο από 10%, ενώ το κόστος των προβλέψεων αναμένεται να αποκλιμακωθεί σε επίπεδα κάτω των 100 μονάδων βάσης pro-forma για τη συναλλαγή τιτλοποίηση Galaxy των 12 δισ. ευρώ που δρομολογεί για την εξυγίανση του ισολογισμού της.
Για τις νέες εκταμιεύσεις και χορηγήσεις, η Alpha Bank% στοχεύει για την περίοδο 20019-2022 σε 14 δισ. ευρώ έως το 2022, με στόχο τη στήριξη τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως υποδομές, ενέργεια, ακινήτων, ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, βιομηχανίας και ναυτιλίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης