Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Ο εκδιωχθείς πρόεδρος Morales θα ζητήσει από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις

tags :
Βολιβία: Ο εκδιωχθείς πρόεδρος Morales θα ζητήσει από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις
Βολιβία: Ο εκδιωχθείς πρόεδρος Morales θα ζητήσει από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αν δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους
Ο εκδιωχθείς πρόεδρος της Βολιβίας E.  Morales, που βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Μεξικό, δήλωσε σε συνέντευξή του στο dpa ότι δεν θα ζητήσει από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών προτού λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά τους αλλά και τη δική του.
Σύμφωνα με τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 700 έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις στη Βολιβία τον τελευταίο μήνα.
Υποστηρικτές του Morales συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας καταγγέλλοντας το «πραξικόπημα» που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας στις 10 Νοεμβρίου.
«Αυτή η ντε φάκτο κυβέρνηση πρέπει να δώσει εγγυήσεις», τόνισε ο Morales από το Μεξικό.
«Πρώην υπουργοί, βουλευτές διώκονται άδικα, απειλούνται. Δεύτερον πρέπει να συσταθεί μια εθνική και διεθνής επιτροπή για να ταυτοποιήσει όσους ευθύνονται για αυτή τη σφαγή», πρόσθεσε.
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας επεσήμανε ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές και πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να μην είναι υποψήφιος.
Ωστόσο πρόσθεσε ότι μεγάλο εμπόδιο για την αποκατάσταση της «δημοκρατίας» είναι η Annes που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος. Ο Morales της ζήτησε να παραιτηθεί.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να δεχθούμε νέες εκλογές βάσει του Συντάγματος. Για χάρη της ζωής και της δημοκρατίας ο Morales δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν θέλουν να συμμετάσχει», υπογράμμισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης