Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ισόπαλοι στις εντυπώσεις Johnson – Corbyn στο debate

Μ. Βρετανία: Ισόπαλοι στις εντυπώσεις Johnson – Corbyn στο debate
Δεσμεύσεις ότι θα επιχειρήσουν να ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης έδωσαν Johnson - Corbyn
Ισόπαλοι αναδείχθηκαν στις εντυπώσεις όσον αφορά το πρώτο τους τηλεοπτικό debate ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου ο επικεφαλής των Συντηρητικών και πρωθυπουργός Boris Johnson και ο αρχηγός των Εργατικών, Jeremy Corbyn.
Johnson και Corbyn αφού έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης εμφανίστηκαν με το πέρας του debate, το οποίο φιλοξένησε ο τηλεοπτικός σταθμός ITV, να μοιράζονται τις εντυπώσεις.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, νικητής του χθεσινού debate ήταν ο Johnson κατά 51% έναντι 49% του Corbyn, αποτέλεσμα πάντως που κατά τους δημοσκόπους έδειξε ότι ο επικεφαλής των Εργατικών τα πήγε καλύτερα δεδομένου ότι το κόμμα του υπολείπεται κατά πολύ στις μετρήσεις έναντι των Συντηρητικών ενόψει των εκλογών.
Στις δηλώσεις του ο Johnson δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στο Brexit.
«Θα φύγουμε στις 31 Ιανουαρίου διότι έχουμε ήδη μια συμφωνία» είπε ο Johnson επιμένοντας στην πρόθεση του να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην υλοποίηση του Brexit βάσει της συμφωνίας, στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους.
Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει τη δέσμευση του ότι έως το 2020 θα έχει συνάψει εμπορική συμφωνία για τις σχέσεις της Μ. Βρετανίας με την ΕΕ ενώ επιτέθηκε στον Corbyn, αναφέροντας πως η υπόσχεση του για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το μόνο που θα κάνει, θα είναι να καθυστερήσει την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.
Μάλιστα κάλεσε 9 φορές τον Corbyn να ξεκαθαρίσει εάν οι Εργατικοί θα κάνουν εκστρατεία για την έξοδο της Μ. Βρετανίας ή για την παραμονή της στην ΕΕ.
Στο ερώτημα αυτό ο Corbyn υποστήριξε πως οι Βρετανοί θα είναι αυτοί που θα κληθούν να αποφασίσουν και πως το κόμμα του θα εκτελέσει την απόφαση αυτή, αναφερόμενος στην πρόθεση του να προχωρήσει σε διάστημα έξι μηνών σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα επί του Brexit.
Παράλληλα ο Corbyn κατηγόρησε τον Johnson ότι με την πολιτική του θα μιλά για χρόνια με ΕΕ και ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλίσει μια εμπορική συμφωνία ενώ κατηγόρησε τους Συντηρητικούς ότι σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας της  Μ. Βρετανίας.
Επίσης, χαρακτήρισε ανοησία την ιδέα ότι ο Johnson θα τελειώσει με το Brexit στα τέλη Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης