Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -9,2% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -9,2% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση των εξαγωγών θα περιοριστεί στο -5,2%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/11) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -9,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -7,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί στο -5,2%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν ετήσια πτώση της τάξεως του -14,8%, έναντι πτώσης -1,5% τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -15,2%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας να διαμορφωθεί στα 17,3 δισ. γεν, έναντι ελλείμματος 124,8 δισ. γεν το προηγούμενο έτος, και έναντι πλεονάσματος 229,3 δισ. γεν που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Όσον αφορά τις εξαγωγές της χώρας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώθηκε πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στο -11%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο -17%.
Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχουν επηρεάσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ασίας, και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης