Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι δείχνει το εννεάμηνο της Fourlis – Βελτίωση πωλήσεων αλλά μείωση κερδών

tags :
Τι δείχνει το εννεάμηνο της Fourlis – Βελτίωση πωλήσεων αλλά μείωση κερδών
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή ενημέρωση από τη διοίκηση για την πορεία του τελευταίου τριμήνου αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν την ΑΕΕΑΠ
Η ανάπτυξη των πωλήσεων έχει ξεκινήσει για τον όμιλο Foulris και διατηρήθηκε και στο τρίτο τρίμηνο.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου δείχνουν οριακή μείωση κερδών με αποτέλεσμα στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη να μειώνονται στα 6 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ.
Βελτίωση καταγράφεται στο μικτό περιθώριο και στα μεικτά κέρδη, αλλά τα συγκρίσιμα EBITDA στο εννεάμηνο είναι αυξημένα μόλις στα 29,2 εκατ. ευρώ από 28,5 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο κερδών προ φόρων σε συγκρίσιμη βάση παρατηρείται ενίσχυση στα 10,1 εκατ. ευρώ από 9,5 εκατ. ευρώ αλλά σε δημοσιευμένη βάση αυτά μειώθηκαν στα 7,9 εκατ. ευρώ από 9,5 εκατ. ευρώ.
Ίσως κάποιοι αναλυτές να είχαν βάλει πιο ψηλά των πήχη των προσδοκιών, αλλά τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην πορεία του τελευταίου τριμήνου το οποίο είναι και σημαντικότερο αλλά και στην ΑΕΕΑΠ (Trade Estates).
Επομένως θα έχει ενδιαφέρον η σημερινή (20/11) τηλεδιάσκεψη της διοίκησης για την ενημέρωση των αναλυτών.
Η αποτίμηση της εισηγμένης στο ΧΑ είναι στα 286 εκατ. ευρώ με βάση το κλείσιμο της 19ης Νοεμβρίου.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Optima Bank τα αποτελέσματα είναι καλά και σύμφωνα με τις δικές της εκτιμήσεις αλλά και των αναλυτών.
Τα EBITDA ήταν χαμηλότερα κατά 3% των μέσων εκτιμήσεων και τα καθαρά κέρδη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Η Eurobank σημειώνει πως τα αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αλλά χωρίς μεγάλες εκπλήξεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης