Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα 893 δισ. δολάρια η ταξιδιωτική αγορά καταλυμάτων μέχρι το 2026

tags :
Στα 893 δισ. δολάρια η ταξιδιωτική αγορά καταλυμάτων μέχρι το 2026
Η άνοδος του παγκόσμιου τουρισμού, οι εξελίξεις στον κλάδο των εταιρικών ταξιδιών και η αύξηση της τάσης των καταναλωτών να αλλάξουν το προϊόν με την εμπειρία οδηγούν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικών καταλυμάτων
Η παγκόσμια βιομηχανία καταλυμάτων ταξιδιού έφτασε στα 632,8 δις δολάρια το 2018 και σύμφωνα με έκθεση της Allied Market Research εκτιμάται να φτάσει τα 893 δις δολάρια μέχρι το 2026.
Η άνοδος του παγκόσμιου τουρισμού, οι εξελίξεις στον κλάδο των εταιρικών ταξιδιών και η αύξηση της τάσης των καταναλωτών να αλλάξουν το προϊόν με την εμπειρία οδηγούν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικών καταλυμάτων.
Η καινοτομία μέσω τεχνητής νοημοσύνης και φιλικών προς το περιβάλλον καταλυμάτων για ατομικούς ταξιδιώτες αναμένεται να δημιουργήσει προσοδοφόρες ευκαιρίες στο εγγύς μέλλον.



Τα ξενοδοχεία οδηγούν την ανάπτυξη μέχρι το 2026

Ο τομέας του ξενοδοχείου συνέβαλε στα τρία πέμπτα των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς τουριστικών καταλυμάτων το 2018 και αναμένεται να διατηρήσει την κυριαρχία του κατά τη διάρκεια του 2019-2026.
Το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία παρέχουν και βραχυπρόθεσμα καταλύματα, γεύματα και άλλες εγκαταστάσεις ανάλογα με τις ακριβείς ανάγκες των ταξιδιωτών έχει προωθήσει την ανάπτυξη του τομέα.
Ο τομέας των ενοικιαζόμενων, από την άλλη πλευρά αναμένεται να αυξηθεί στο ταχύτερο CAGR κατά 6,7% καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκτιμώμενης περιόδου.
Η αύξηση της απόκλισης προς την ενοικίαση μεγάλων κατοικιών καθιστά δυνατό τον περιορισμό του κόστους διαμονής, το οποίο είναι ελκυστικό για τους ταξιδιώτες με κόστος προϋπολογισμού.
Επίσης, η αναπτυσσόμενη τουριστική επιχείρηση στις αναδυόμενες αγορές τροφοδότησε την ανάπτυξη.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης