Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019
Πτώση κατγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/11) στοιχεία της Ομοπσονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,2% έναντι ανόδου +0,1% τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην πτώση του δείκτη, καθώς υποχώρησαν κατά -3,1% σε ετήσια βάση, με τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου και του φυσικού αερίου να καταγράφουν σημαντική πτώση της τάξεως του -10,1% και -8,8% αντίστοιχα.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά τις τιμές μη διαρκών καταναλωτικών προϊόντων, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +2,3%, ενώ η αντίστοιχη άνοδο για τις τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -1,5% και -1,4% αντίστοιχα.
Αντίθετα, οι τιμές ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -0,7% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης