Τελευταία Νέα
Διεθνή

Global Times: Η Κίνα είναι έτοιμη για έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

tags :
Global Times: Η Κίνα είναι έτοιμη για έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
Η κινεζική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι προσδοκίες για άμεση επίτευξη συμφωνίας είναι μικρές
Στο γεγονός ότι η Κίνα είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρθηκε σήμερα (20/11) η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Πεκίνο επιθυμεί μία συμφωνία με την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Hu Xijin, «λίγοι Κινέζοι πιστεύουν ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να καταλήξουν σύντομα σε μία εμπορική συμφωνία».
«Δεδομένης της σημερινής φτωχής πολιτικής των ΗΠΑ στο ζήτημα της Κίνας, ο κόσμος τείνει να πιστεύει ότι η σημασίας μίας εμπορικής συμφωνίας, εάν επιτευχθεί, θα είναι περιορισμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Hu, διευκρινίζοντας ότι το Πεκίνο προετοιμάζεται για το «χειρότερο σενάριο» εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία.
«Η Κίνα επιθυμεί μία συμφωνία, αλλά είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο», επεσήμανε ο αρχισυντάκτης της Global Times.
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την Κίνα.
Μέχρι στιγμής οι δύο χώρες δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, καθώς το Πεκίνο επιθυμεί μείωση των δασμών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, ενώ η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει περισσότερες αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης