Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Επιτυχημένη η διημερίδα του Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General «Επεμβατική Καρδιολογία 2019» στην Αίγλη Ζαππείου

tags :
Επιτυχημένη η διημερίδα του Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General «Επεμβατική Καρδιολογία 2019» στην Αίγλη Ζαππείου
Επιτυχημένη η διημερίδα του Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General «Επεμβατική Καρδιολογία 2019» στην Αίγλη Ζαππείου
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα με τίτλο «Επεμβατική Καρδιολογία 2019» που διοργάνωσε ο Τομέας Καρδιάς του Metropolitan General σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Αίγλη Ζαππείου, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019.
Σημείο αναφοράς της διημερίδας ήταν η επανάσταση που έχει φέρει ο τομέας της επεμβατικής καρδιολογίας στην κλασική καρδιολογία με την εφαρμογή σύγχρονων μη χειρουργικών τεχνικών στην αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων. Τέτοιες τεχνικές αποτελούν  η αγγειοπλαστική και η τοποθέτηση stent, που μαζί με την αορτο-στεφανιαία παράκαμψη (by pass) αποτελούν εναλλακτικές μεθόδους επαναγγείωσης τους μυοκαρδίου, η διαδερμική αντικατάσταση της σοβαρά στενωμένης αορτικής βαλβίδας (ΤΑVI), που αντικατέστησε το ανοιχτό χειρουργείο, σε ανεγχείρητους, σε υψηλού κινδύνου και σε μετρίου κινδύνου ασθενείς,η μη χειρουργική (διαδερμική) σύγκλιση της μεσοκολπικής επικοινωνίας (ASD) και του ανοικτού ωοειδούς τρήματος (PFO) καθώς και η μη χειρουργική απομόνωση του ωτίου του αριστερού κόλπου (LAA) σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, που δεν μπορούν να λάβουν αντιπηκτική αγωγή.
Τονίστηκε ότι η θεραπεία στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η πρωτογενής αγγειοπλαστική και διενεργείται στο Metropolitan General όλο το 24ώρο από εξειδικευμένη ομάδα Επεμβατικών Καρδιολόγων.
Παρουσιάστηκαν, επίσης, όλες οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Ηλεκτροφυσιολογίας, τόσο στο διαγνωστικό όσο και το θεραπευτικό σκέλος της κολπικής μαρμαρυγής, στην εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτών και την αντιμετώπιση των κοιλιακών ταχυκαρδιών, καθώς και της επεμβατικής απεικόνισης στην εκτίμηση και αντιμετώπιση των στεφανιαίων βλαβών. Οι άρτια τεκμηριωμένες διαλέξεις και οι περιπτώσεις ενδιαφέροντων περιστατικών συνέβαλαν στο να αποτελέσει η διημερίδα μια συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ καρδιολόγων και ιατρών άλλων ειδικοτήτων για την ολιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων.
Το προεδρείο της διημερίδας  απαρτιζόταν από τους κ.κ.: Στέφανο Φούσα, MD, FESC, FACC Συντονιστή - Διευθυντή Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, Ε.Καθηγητή Καρδιολογίας, τ. Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Γεώργιο Ν.Θεοδωράκη, MD, FESC, FACC Διευθυντή Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησης Metropolitan General, Ιωάννη Καλλικάζαρο, MD, FESC, FACC, Διευθυντή Καρδιολόγο Metropolitan General, τ.Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Σάββα Τουμανίδη, Ομ. Καθηγητή Θεραπευτικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. - Διευθυντή Καρδιολόγο Metropolitan General. Παράλληλα, συμμετείχαν και άλλοι διακεκριμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης