Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥπΕΞ ΗΠΑ): Οδεύει προς παραίτηση;

Pompeo (ΥπΕΞ ΗΠΑ): Οδεύει προς παραίτηση;
«Η εμπειρία μου με τον Πρόεδρο είναι ότι παίρνει αποφάσεις και ύστερα μελετά τα δεδομένα και αξιολογεί καταστάσεις για το αν χρειάζεται μετά να προσαρμόσουμε την πολιτική μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας», είχε δηλώσει ο Pompeo
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ενημέρωσε μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι τις τελευταίες εβδομάδες σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη Διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για να διεκδικήσει μια έδρα στη Γερουσία μέσω του Κάνσας στις επόμενες εκλογές, όπως μεταδίδει το περιοδικό Times.
Το σχέδιο του Pompeo ήταν να παραμείνει στο πόστο του μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, δήλωσαν τρεις Ρεπουμπλικανοί στο Time, αλλά η έρευνα εις βάρος του Trump έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Επομένως τώρα ο Πομπέο αναθεωρεί τις σκέψεις του για το πότε επιθυμεί να παραιτηθεί και αναζητά τρόπους να αποστασιοποιηθεί και να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από το κυβερνητικό σχήμα.
Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το αν ο Pompeo έχει ενημερώσει τον Trump για τις σκέψεις παραίτησής του.
Ο Pompeo εξάλλου, έχει τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει έδρα στη Γερουσία, χωρίς ωστόσο και να το αποκλείει.
Οι συνεργάτες του διαψεύδουν επίσης ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του.
"Ο Pompeo εστιάζει μόνο στο να φέρει σε πέρας τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής του Trump και να ολοκληρώσει την αποστολή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον αμερικανικό λαό.
Όποιος λέει το αντίθετο κάνει λάθος", δήλωσε άτομο από το περιβάλλον του.
Από την άλλη, ο Trump και οι στενοί κύκλοι του, κατηγορούν τον Pompeo για τις μαρτυρίες των υπαλλήλων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην υπόθεση παραπομπής του Αμερικανού προέδρου και για αδύναμη υποστήριξη προς τον ένοικο του Λευκού Οίκου.
Το κοντινότερο που βρέθηκε ο Pompeo στο να επικρίνει δημοσίως τον Trump ήταν τον περασμένο μήνα, όταν παρουσιάστρια του Fox Business,  Maria Bartiromo, τον ρώτησε εάν η Διοίκηση έχει μια ευρύτερη στρατηγική που περιλάμβανε την απόσυρση δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία.
"Η εμπειρία μου με τον Πρόεδρο είναι ότι παίρνει αποφάσεις και ύστερα μελετά τα δεδομένα και αξιολογεί καταστάσεις για το αν χρειάζεται μετά να προσαρμόσουμε την πολιτική μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας", απάντησε ο Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης