Τελευταία Νέα
Speculator

Τα 235 εκ ευρώ προσφορά, το μεράκι στο γυναικείο φύλο και η ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα σε αλυσίδα supermarket

tags :
Τα 235 εκ ευρώ προσφορά, το μεράκι στο γυναικείο φύλο και η ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα σε αλυσίδα supermarket
Σήμερα η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται με τον επίγονο
Πριν από μερικά χρόνια ένα βρετανικό fund έδινε 235 εκ ευρώ προκειμένου να αγοράσει μια ελληνική αλυσίδα supermarket.
Το Fund μάλιστα είχε δώσει εντολή να χειριστεί την υπόθεση τμήμα μεγάλης συστημικής τράπεζας.
Παρ όλα αυτά η συμφωνία χάλασε στο παρά πέντε καθώς οι καλοθελητές εντός εταιρίας είχαν βρει τα αδύνατα σημεία του βασικού μετόχου.
Και το ποιο αδύνατο σημείο ήταν η ροπή προς το ασθενές φύλο.
Ήταν τέτοια η ροπή του ιδιοκτήτη που το επίσημο αμόρε έγινε ταμίας του ομίλου.
Βέβαια ο ιδιοκτήτης δεν περιοριζόταν προς την πανέμορφη ταμία αλλά συχνά πυκνά έφευγε τρέχοντας εκτός των τειχών προκειμένου να βρεθεί αποκλειστικά και μόνο στην Καβάλα για να συζητήσει με την υπεύθυνη καταστήματος για τις … επιδόσεις της.
Ήταν δε τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του για την Καβάλα που προκαλούσε ερωτήματα για το μαγικό έχει το συγκεκριμένο κατάστημα που δεν είχε και καμία καθοριστική επίδραση στα μεγέθη του ομίλου.
Για να επανέλθουμε όμως στο deal κάποιοι μέσω της αδυναμίας στο ασθενές φύλο φούσκωσαν τις προσδοκίες του ιδιοκτήτη καθώς εμφανίστηκε και άλλος αγοραστής (ελληνικό αλυσίδα με ξένο μέτοχο που τώρα έχει αλλάξει) ο οποίος το μόνο που έκανε είναι να διαπραγματευτεί και να στρίψει την τελευταία στιγμή αφού όμως είχε πετάξει το πουλί των βρετανών και ο ιδιοκτήτης είχε μείνει με τις μετοχές στο χέρι.
Σήμερα η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται με τον επίγονο ο οποίος συζητά με την ίδια αλυσίδα που έχει άλλο μέτοχο χωρίς όμως να υπάρχει ενδιαφέρον τρίτων.
Συζητά όμως όχι από θέση ισχύος αλλά θέση ανάγκης καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει με τους τζίρους να συρρικνώνονται και τα κέρδη να εξανεμίζονται με το αδιέξοδο να βρίσκεται προ των πυλών.
Όμως και αυτές οι συζητήσεις είναι δύσκολες και μάλλον δεν καταλήγουν πουθενά.
Ειδικά μάλιστα όταν υπάρχει αδελφική αντίδραση και ο μερακλής στο γυναικείο φύλλο αλλά δεινός στο παρελθόν παίκτης σήμερα έχει κομμένα τα φτερά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης