Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υεμένη: Αφέθηκαν ελεύθερα τα πλοία που είχαν καταλάβει οι σιίτες αντάρτες Χούθι

tags :
Υεμένη: Αφέθηκαν ελεύθερα τα πλοία που είχαν καταλάβει οι σιίτες αντάρτες Χούθι
Ελεύθερα αφέθηκαν τα τρία πλοία και τα 16 μέλη των πληρωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων δύο υπηκόων της Νότιας Κορέας, που είχαν συλληφθεί από μέλη του κινήματος των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης
Ελεύθερα αφέθηκαν τα τρία πλοία και τα 16 μέλη των πληρωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων δύο υπηκόων της Νότιας Κορέας, που είχαν συλληφθεί από μέλη του κινήματος των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ.
Τα πλοία που αφέθηκαν να αποχωρήσουν είναι δύο νοτιοκορεατικά σκάφη κι ένα ρυμουλκό υπό σημαία Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι οικογένειες των Νοτιοκορεατών έχουν ενημερωθεί, διευκρίνισε το νοτιοκορεάτικο ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Το κίνημα των Χούθι -θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν- είχε διαβεβαιώσει χθες Τρίτη πως εάν αποδεικνυόταν πως πράγματι τα πλοία που καταλήφθηκαν ήταν νοτιοκορεατικά, θα αφήνονταν ελεύθερα άμεσα.
Οι αντάρτες κατέλαβαν πλοίο που ρυμουλκούσε πλατφόρμα με γεωτρύπανο στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας.
Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, παραμένει βυθισμένη στον πόλεμο ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούθι και την κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.
Η κατάσταση στην εμπόλεμη χώρα χαρακτηρίζεται συχνά από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης