Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαυροβούνιο: Αύξηση 60% των επενδύσεων από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ

tags :
Μαυροβούνιο: Αύξηση 60% των επενδύσεων από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ
Από την ένταξή του στο ΝΑΤΟ το Μαυροβούνιο έχει προσελκύσει 60% περισσότερες επενδύσεις από τις χώρες - μέλη της Συμμαχίας
Από την ένταξή του στο ΝΑΤΟ το Μαυροβούνιο έχει προσελκύσει 60% περισσότερες επενδύσεις από τις χώρες - μέλη της Συμμαχίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, D. Marcovic.
Το Μαυροβούνιο, υπενθύμισε ο κ. Marcovic, εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ από τα μέσα του 2017 και έκτοτε καταγράφει θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, μέρος των οποίων οφείλεται και στις άμεσες ξένες επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα.
«Η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ είχε οφέλη για τους πολίτες, οφέλη οικονομικά αλλά και όσα αφορούν στο "πεδίο" της ασφάλειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι επενδύσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο Μαυροβούνιο έχουν σημειώσει αύξηση άνω του 60%.
Αυτό το γεγονός καθιστά το Μαυροβούνιο ελκυστικό και ασφαλή επενδυτικό προορισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Marcovic.
Επισήμανε, επίσης, ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μαυροβούνιο πέτυχε έναν «εντυπωσιακό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης», συμπληρώνοντας ότι, το 2017 και το 2018, η αύξηση του ΑΕΠ «άγγιξε» το 4,9% και το 2019 -με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία- ο μέσος όρος ανάπτυξης διαμορφώνεται στο 3,1%.
Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι περισσότερο αισθητή μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος λειτουργίας των αεροδρομίων της Ποντγκόριτσα και του Τιτάβ.
Η σχετική διαγωνιστική διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, σημείωσε.
 «Υπάρχει απίστευτο ενδιαφέρον εκ μέρους των ισχυρότερων εταιρειών στον τομέα αυτό και πιστεύω ότι οι προσδοκίες μας όχι μόνο θα εκπληρωθούν, αλλά θα ξεπεραστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τον περασμένο Οκτώβριο, το υπουργείο Μεταφορών του Μαυροβουνίου προκήρυξε τη διαγωνιστική διαδικασία και άνοιξε την διαδικασία υποβολής προσφορών των ενδιαφερόμενων επενδυτών για τους δύο αερολιμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης