Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Όποιος θέλει να ανεβάσει την παράταξη, να καταθέσει ανοιχτά τις προτάσεις του

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Όποιος θέλει να ανεβάσει την παράταξη, να καταθέσει ανοιχτά τις προτάσεις του
Στη συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής θα αποσαφηνίσουμε την ταυτότητα μας και πώς θέλουμε να πορευτούμε είπε ο κ.Χρηστίδης
Την θέση ότι όποιος θέλει να βοηθήσει και να ανεβάσει την παράταξη, θα πρέπει να καταθέσει ανοιχτά τις προτάσεις του διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, θέλοντας ενόψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, να βάλει ένα τέλος στην εσωστρέφεια.
«Το Σαββατοκύριακο θα συζητήσουμε ανοιχτά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν όλους τους συντρόφους και διαδικαστικά και πολιτικά.
Και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τη συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο εκεί να αποσαφηνίσουμε την ταυτότητά μας, σε ποιους απευθυνόμαστε και πώς θέλουμε να πορευτούμε» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Χρηστίδης σχετικά με το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς για την κριτική που διατυπώνεται από ορισμένα στελέχη του Κινήματος σε ό,τι αφορά το συνέδριο, αλλά και τα «μηνύματα» που έστειλε από την Πάτρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά προς το εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε ότι «δεν ακούμε (σ.σ. από τους ασκούντες κριτική) μια άλλη πλατφόρμα πολιτική γύρω από την αυτονομία που έχει αποφασίσει η παράταξη», αλλά «μια συζήτηση που έχει γενικότητες που δεν εξυπηρετούν τίποτα παρά μόνο τους αντιπάλους μας».
«Η άποψή μου είναι ότι κάθε συζήτηση που έχει νόημα και ουσία γύρω από τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει ακόμα κι εάν υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες.
Είναι άλλο αυτό και άλλο καθημερινά να παράγει κάποιος μεγαλύτερη εσωστρέφεια απ' αυτή την οποία μπορεί να αντέξει ο οποιοσδήποτε και, μάλιστα, την ίδια ώρα που την εσωστρέφεια της Νέας Δημοκρατίας με μια σειρά κριτικής στελεχών απέναντι σε υπουργούς ή την εσωστρέφεια του κ. Φίλη - για παράδειγμα - απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την αφήνουν στο απυρόβλητο.
Αυτό είναι δική μας ευθύνη να μην υπάρξει ξανά.
Τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να υπάρξουν ξανά κι αυτό σημαίνει πως όποιος θέλει να προσθέσει στην παράταξη, όποιος θέλει να ανεβάσει την παράταξη, να καταθέσει εδώ τις προτάσεις του, ανοιχτά» τόνισε ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος ρωτήθηκε και για το τελεσίγραφο των 15 ημερών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση των καταλήψεων.
«Το βασικό είναι να εφαρμόζεται ο νόμος και αυτό είναι προφανές ότι οδηγεί στο να απελευθερωθούν όλα τα κτίρια, στα οποία υπάρχουν καταλήψεις.
Κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι θα υπάρχουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης και οποιοσδήποτε θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί ως ορμητήρια για να κάνει μπάχαλα.
Καμία μολότοφ δεν μπορεί να συμβολίσει τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία, για περισσότερα δικαιώματα και περισσότερες ευκαιρίες» είπε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης