Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Στον αέρα» το κοινωνικό μέρισμα για το 2019 - Σιωπή από το υπουργείο Οικονομικών - Ο Μητσοτάκης θα έχει τον τελευταίο λόγο

«Στον αέρα» το κοινωνικό μέρισμα για το 2019 - Σιωπή από το υπουργείο Οικονομικών - Ο Μητσοτάκης θα έχει τον τελευταίο λόγο
Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να «μοιράσει» 436 εκατ. ευρώ σε νέες παροχές
Κλειστά τα χαρτιά της για το φετινό μέρισμα κρατάει η κυβέρνηση μολονότι με βάση τον δημοσιονομικό χώρο έχει τη δυνατότητα να μοιράσει 436 εκατ. ευρώ σε νέες παροχές, όπως αποκαλύπτει ο προϋπολογισμός του 2020 που κατατέθηκε στη βουλή.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, ένα ποσό της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ θα πρέπει να κρατηθεί ως μαξιλάρι ασφαλείας ενώ περίπου 150 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί για τις δαπάνες Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) της ΔΕΗ, μέρος βέβαια των οποίων θα καλυφθεί και από το αποθεματικό.
Υπό αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν προκύψει κάποια έκτακτη δημοσιονομική ανάγκη -από τη στιγμή που η επισκόπηση των κρατικών δαπανών και κυρίως στο αποθεματικό συνεχίζεται ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία με την πορεία των κρατικών εσόδων τον Νοέμβριο που θεωρείται μήνας βαρόμετρο για το οικονομικό επιτελείο- η κυβέρνηση θα αποφασίσει τι θα κάνει τελικά με το μέρισμα του 2019.
Σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο θα έχει ο ίδιος πρωθυπουργός.
Ο ίδιος πάντως έχει δεσμευτεί προσωπικά για την συγκρότηση τελικού καταλόγου δικαιούχων (χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι) της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.
Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού τα περιθώρια για παροχές το 2020 ξεκινούν από τα 164 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης