Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κρίση και η Κολομβία – Διαδηλώσεις χωρίς προηγούμενο κατά της πολιτικής του προέδρου Duque

Σε κρίση και η Κολομβία – Διαδηλώσεις χωρίς προηγούμενο κατά της πολιτικής του προέδρου Duque
Οι Κολομβιανοί μίλησαν, τους ακούμε είπε σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της Κολομβίας
Μετά την Χιλή και τη Βολιβία, μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής πραγματοποιήθηκαν και στην Κολομβία.
Σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας χωρίς προηγούμενο, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής του προέδρου της Κολομβίας, Ivan Duque, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του από το προεδρικό αξίωμα.
Ο δεξιός πρόεδρος είπε πως άκουσε τις διεκδικήσεις των πολιτών, αλλά δεν αποδέχθηκε το αίτημα να αρχίσει άμεσος απευθείας διάλογος.
«Οι Κολομβιανοί μίλησαν.
Τους ακούμε.
Ο κοινωνικός διάλογος ήταν σημαία αυτής της κυβέρνησης.
Θα πρέπει να τον βαθύνουμε με όλους τους τομείς της κοινωνίας» είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Duque, ο οποίος υπό τον φόβο ταραχών όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής επέβαλε αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις διαδηλώσεις, οι οποίες πάντως ήταν ειρηνικές.
Στις διαδηλώσεις είχαν καλέσει συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις, φορείς που εκπροσωπούν αυτόχθονες και αφροκολομβιανούς, καθώς και κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των νεοφιλελεύθερων μέτρων που λένε ότι προωθεί η κυβέρνησή του, της συνέχισης του πολέμου και τις αθρόες δολοφονίες γηγενών και ακτιβιστών.
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Μπολίβαρ της πρωτεύουσας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «ο λαός είναι σπουδαιότερος από αυτούς που τον κυβερνούν» ή «πρόεδρε, παραιτήσου».
Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αυγά σε αστυνομικούς, που αντέδρασαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, αναφέρθηκαν συγκρούσεις, όπως και στην πόλη Κάλι, όπου επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ο δήμαρχος επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης