Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εν μέσω γκρίνιας το τακτικό συνέδριο του CDU – Πυρά κατά της Karrenbauer

Γερμανία: Εν μέσω γκρίνιας το τακτικό συνέδριο του CDU – Πυρά κατά της Karrenbauer
Αρχίζει σήμερα 22/11 τις διήμερες εργασίες του στη Λειψία
Εν μέσω γκρίνιας για τις επιδόσεις στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις και προβληματισμού για την ηγεσία και την επόμενη συνέρχεται σήμερα Παρασκευή 22/11 το τακτικό συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Λειψία.
Αναμφίβολα μεγάλο μέρος των εργασιών του συνεδρίου θα εστιάσει στον έναν χρόνο της θητείας της Annegret Kramp – Karrenbauer στην ηγεσία του κόμματος.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της θητείας της κάθε άλλο παρά θετικά αξιολογούνται, αν κρίνει κανείς από την απώλεια ψήφων που είχε το CDU στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου (το CDU είδε τα ποσοστά του να μειώνονται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες) αλλά και της απώλειας δυναμικής που είχε απέναντι στο ανερχόμενο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), όπως φάνηκε στις εκλογές στη Θουριγγία και στο Βρανδεμβούργο όπου το CDU τερμάτισε τρίτο πίσω από το AfD.
Πλέον ολοένα και περισσότεροι αμφισβητούν τις ικανότητες της Karrenbauer (μόλις το 19% των Γερμανών την θεωρεί κατάλληλη για την Καγκελαρία), στρέφοντας κυρίως το βλέμμα τους στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές και θέτοντας το ερώτημα για το κατά πόσο αυτή μπορεί να είναι και η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, δεδομένου ότι μέχρι τώρα στο CDU υπήρχε η θέση ότι ο αρχηγός του κόμματος θα είναι και υποψήφιος Καγκελάριος.
«Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που έχουν πειστεί από το αρχηγικό της στιλ» ανέφερε ο Hans-Joern Arp από το CDU ενώ και ο βουλευτής Axel Fischer ανέφερε σε δηλώσεις ότι υπάρχει «επιθυμία για νέους επικεφαλής» ανάμεσα στα μέλη του κόμματος.
Σε αυτό το πλαίσιο έχει φουντώσει για τα καλά, το εάν αυτή η «σταθερά» πρέπει να αλλάξει, και να είναι υποψήφιος Καγκελάριος άλλος και όχι απαραίτητα ο αρχηγός του κόμματος.
Ήδη η Νεολαία του CDU έχει προτείνει η επιλογή του υποψηφίου να γίνει από την βάση του κόμματος.
Σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel υποστηρίζει πως «το θέμα της Καγκελαρίας θα επισκιάσει τα πάντα στο Συνέδριο» αν και η Karrenbauer φέρεται αποφασισμένη οι εργασίες να επικεντρωθούν στα ζητήματα προγράμματος και «γραμμής» του CDU.
Αλλά και σε αυτό το σημείο η Karrenbauer είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, καθώς έντονες είναι οι ενστάσεις και για τη συνέχιση της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης