Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά τριών μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Νοέμβριο 2019 - Στις 49,2 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά τριών μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Νοέμβριο 2019 - Στις 49,2 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη PMI επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/11) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες, έναντι 48,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, παρά την άνοδο που σημειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης παραμένει κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Η οικονομική δραστηριότητα που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε πτώση στις 51,3 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, έναντι 51,6 μονάδων τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 43,8 μονάδες, έναντι 42,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με τις προοπτικές των επιχειρήσεων, καταγράφηκε επίσης άνοδος σε μηνιαία βάση, σκαρφαλώνοντας πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.
«Ενώ ο κλάδος υπηρεσιών εξακολουθεί να εμφανίζει ανθεκτικότητα, η αύξηση της δραστηριότητας ήταν μέτρια και με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών ετών», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Αντίθετα, ο μεταποιητικός κλάδος παραμένει σε συρρίκωνση, αλλά πολλοί από τους δείκτης κινούνται τουλάχιστον προς τη σωστή κατεύθυνση και φαίνεται ότι τα χειρότερα από την ύφεση δεν έφεραν κάποιο σοκ», πρόσθεσε ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης