Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Νέα πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Νοέμβριο 2019 - Στις 48,5 μονάδες ο σύνθετος PMI

Βρετανία: Νέα πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Νοέμβριο 2019 - Στις 48,5 μονάδες ο σύνθετος PMI
Η δραστηριότητα των βρετανικών επιχειρήσεων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/11) στοιχεία της Markit, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 μηνών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48,5 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος στις 50,2 μονάδες.
Ο δείκτης που σχετίζεται με τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, και συγκεκριμένα στις 48,3 μονάδες, έναντι 49,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 48,9 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε επίσης κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, και συγκεκριμέν στις 48,6 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί επιτάχυνση στις 50,1 μονάδες.
«Με τις επερχόμενες εκλογές να δημιουργούν περαιτέρω αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις ανέφεραν πτώση στην παραγωγή και τις παραγγελίες τον Νοέμβριο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Η πτώση που σηματαδοτήθηκε από τα στοιχεία για τον δείκτη PMI έρχεται μετά από τη στασιμότητα του Οκτωβρίου, και προστίθεται στη χειρότερη χρονική περίοδο της έρευνας από την ύφεση του 2008-2009», πρόσθεσε ο κ. Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης