Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οδ. Αθανασίου (CEO Lamda Development): Στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό

Οδ. Αθανασίου (CEO Lamda Development): Στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό
Η διοίκηση της Lamda Development αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία με τις συστημικές τράπεζες για την χρηματοδότηση του έργου του ελληνικού στα επίπεδα των 850 εκατ. ευρώ
Νέο χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση του εμβληματικού έργου του Ελληνικού  προσδιόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development  κ. Οδυσσέας Αθανασίου,  και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, διευκρινίζοντας  ότι μπορεί να είναι τον Ιανουάριο το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της εταιρείας.
Αξίζει να αναφερθεί η κυβέρνηση έγραψε έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 και αφορά την πρώτη δόση της μεταβίβασης των μετοχών του Ελληνικού ΑΕ στον αγοραστή.
Το κονδύλι είχε γραφτεί και στον προϋπολογισμό του 2019 και μεταφέρεται την επόμενη χρονιά αφού  δεν είχε    γίνει η μεταβίβαση   των μετοχών.   
Το εμβληματικό έργο του Ελληνικού έχει ως σημείο αναφοράς την παραχώρηση άδειας του Καζίνο από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιχνίων που να σημειωθεί βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι δυο προσφορές προήλθαν από την κοινοπραξία της  Mohegan - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Hard Rock  και βρίσκονται στο στάδιο διερεύνησης των δικαιολογητικών από την Ανεξάρτητη Αρχή.
Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου ανέφερε ότι το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατατέθηκε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και διατύπωσε την εκτίμηση ότι  η αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων,  διατυπώνοντας την αισιοδοξία του,  ότι όλα  θα εξελιχθούν ομαλά, με τους βασικούς μετόχους να συμμετέχουν στην ΑΜΚ η οποία ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Lamda Development αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία με τις συστημικές τράπεζες για την χρηματοδότηση του έργου του ελληνικού στα επίπεδα των 850 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μακροχρόνιο δανεισμό με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου του Ελληνικού.
Αναφορικά με το επιτόκιο χρηματοδότησης ο κ. Αθανασίου είπε ότι θα ανταποκρίνεται σε μία υγιή επιχείρηση και αναμένεται να κινηθεί πιο χαμηλά από τα επίπεδα του 5%.
Η έκτακτη  γενική συνέλευση των μετόχων έδωσε την έγκρισή  της στη νέα  σύνθεση Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας και στην τοποθέτηση του κ.  Χαρίτωνα Κυριαζή  στη  θέση  του προέδρου και για τα μέλη Δημήτριο Αφεντούλη και ο Κωνσταντίνο Σφακάκη. Η θητεία  των μελών της Επιτροπής Ελέγχου λήγει σε τρία  χρόνια
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης