Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο μπορεί να ψηφίσει την εμπορική συμφωνία USMCA που θα αντικαταστήσει τη NAFTA μέχρι τέλος του 2019

tags :
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο μπορεί να ψηφίσει την εμπορική συμφωνία USMCA που θα αντικαταστήσει τη NAFTA μέχρι τέλος του 2019
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο μπορεί να ψηφίσει την εμπορική συμφωνία USMCA που θα αντικαταστήσει τη NAFTA μέχρι το τέλος του 2091, σύμφωνα με την N. Pelosi
Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι έχουν επιλύσει μερικές διαφορές με τον Λευκό Οίκο, αναφορικά με την εμπορική συμφωνία με τον Καναδά και το Μεξικό (USMCA), ενώ το Κογκρέσο μπορεί ακόμη να ψηφίσει για την έγκριση της συμφωνίας, μέσα στο 2019.
Η συμφωνία αυτή, αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του προέδρου D. Trump.
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων N. Pelosi δήλωσε ότι οι δύο πλευρές σημείωσαν πρόοδο στην διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Εμπορικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ R. Laitaizer και του προέδρου της Επιτροπής Αποζημιώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων E. Neel.
Η συνάντηση αυτή, είχε διάρκεια μεγαλύτερης της μιας ώρας.
“Νομίζω ότι επιλύουμε τις διαφορές μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Pelosi στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.
Ένας εκπρόσωπος της Pelosi επανέλαβε αυτό που η ίδια είχε δηλώσει την Τρίτη σε μία κοινή δήλωσή της, με τον Neel: “Μπορούμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία για την USMCA, όταν ο Εμπορικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ καταστήσει την συμφωνία εφαρμόσιμη για τους Αμερικανούς εργαζόμενους».
Η USMCA είναι μία συμφωνία, η οποία θα αντικαταστήσει την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για την Βόρεια Αμερική (NAFTA), προκαλώντας την ανησυχία των εργασιακών ενώσεων και συνδικάτων που εκφράζουν φόβους ότι δεν θα προστατευτούν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, οι Αμερικανοί αγρότες χάνουν την επιμονή τους «από τις καθυστερήσεις και απατηλές ελπίδες».
«Ενθαρρύνουμε τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να εντείνουν αποφασιστικά τις προσπάθειές τους για την ψήφιση της συμφωνίας», δήλωσε ο B. Kouel εκτελεστικός συνδιευθυντής (Farmers for Free Trade).
Προχθές είχε γίνει γνωστό ότι η πρόεδρος της Βουλής των Βουλής των Αντιπροσώπων Δημοκρατική Ν. Pelosi δήλωσε ότι μία συμφωνία με την κυβέρνηση Trump για το εμπορικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά (USMCA) μπορεί να επιτευχθεί αν είναι εφαρμόσιμη.
«Μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία για το [εμπορικό πλαίσιο] USMCA όταν ο εμπορικός εκπρόσωπος [των ΗΠΑ] καταστήσει τη νέα συμφωνία για το Ελεύθερο Εμπόριο στην Βόρεια Αμερική (NAFTA) εφαρμόσιμη για τους Αμερικανούς εργαζόμενους», δήλωσε η Pelosi σε μία κοινή δήλωση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αποζημιώσεων R. Neel, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων (AFL-CIO) R. Tramca, που έχει ασκήσει κριτική για το πλαίσιο της αναφερόμενης συμφωνίας.
Από την άλλη μεριά, ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την εφαρμογή των προβλεπόμενων από την συμφωνία για τους εργαζόμενους, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στα σημεία αυτά, έχουν αντιδράσει οι ενώσεις των εργαζομένων, ενώ χαρακτηρίζονται από τον Λευκό Οίκο, ως καθαρά πολιτικά κίνητρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης