Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αντιμέτωπη με ένα «τείχος» αμφιβολίας η Wall Street - Τι θα προκαλέσει η καθυστέρηση συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας

tags :
Nomura: Αντιμέτωπη με ένα «τείχος» αμφιβολίας η Wall Street - Τι θα προκαλέσει η καθυστέρηση συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας
Η μείωση των προσδοκιών για συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας απειλεί σημαντικά τις αγορές, τονίζει σε report της η Nomura
Η ματαίωση που φαίνεται να τυλίγει τις τελευταίες δύο  μέρες τις προοπτικές επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, οδηγεί σε βύθιση των αγορών, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό.
Αναλυτές αναρωτιούνται τι άλλο συμβαίνει;

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmD99A_0.jpg?itok=ZelDHzDv
Όπως εξηγεί ο αναλυτής της Nomura, Charlie Mc Elligott, ειδικός του χρηματοπιστωτικού ομίλου στην τεχνική ανάλυση των αγορών, η αναγκαστική αυτοσυγκράτηση της πίεσης των αγορών προς τα κάτω τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο πωλήσεων μετοχών καθώς τα ομόλογα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ενός gamma flip.

Ας δούμε τα δεδομένα:

- Η πρόταση του Trump για τη σύναψη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα «μέχρι μετά τις εκλογές»,
- Η εμπλοκή του στο Χονγκ Κονγκ με την υπογραφή της Πράξης περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
- Η εξέταση από πλευράς Λευκού Οίκου, να πετάξει έξω από το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ την κινεζική Huawei, όπως έκανε γνωστό το Reuters και τέλος,
- Τα στενά πλέον περιθώρια απόφασης επιβολής ή όχι των επιπρόσθετων δασμών στα κινέζικα προϊόντα ως τις 15 Δεκεμβρίου.
View image on Twitter
Είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσουν μία μαζική ρευστοποίηση των κερδών του +9% που παρουσίασε από τις αρχές Οκτωβρίου ο S&P 500 στα διετή και δεκαετή ομόλογα.
Αυτή η «ακραία τοποθέτηση» έναντι μιας δυναμικής όπου οι traders έχουν κάθε κίνητρο για να ρευστοποιήσουν μέχρι το τέλος του έτους - ειδικά μπροστά στον «δασμολογικό κίνδυνο» που κρύβει ο Δεκέμβριος – ήταν η αιτία που τις τελευταίες εβδομάδες οι επενδυτές προσπάθησαν να κρατήσουν ένα «παράθυρο αντίδρασης» ανοιχτό.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Nomura η διαφαινόμενη απόφαση του "καλύτερο να περιμένουμε μετά τις εκλογές" από τον Trump  για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, κατέφθασε αφού πρώτα ο πρόεδρος των ΗΠΑ στήριξε τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, μία κίνηση που σαφώς επηρέασε την Κίνα.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/image004%20%285%29.png?itok=rUAk9uka
Ταυτόχρονα οι traders εμφανίζονται πρόθυμοι να αλλάξουν τακτική, καθώς παραμονεύει η 15η Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή η ημερομηνία στην οποία, εάν δεν υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας, θα επιβληθούν δασμοί 15% σε κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, ενώ αυτή ακριβώς η αιτία εξηγεί και τις έντονες διακυμάνσεις που καταγράφονται σήμερα 03/12 στην αμερικανική αγορά αλλά και στο δολάριο.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης