Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΙΤΑΝ: Ενισχύει και πάλι τη θέση του στην Αίγυπτο

tags :
ΤΙΤΑΝ: Ενισχύει και πάλι τη θέση του στην Αίγυπτο
Τι αναφέρουν δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου
Την απόφασή του να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στην Αίγυπτο ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, εξέφρασε με τη συμφωνία της μεγάλης ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας για επαναγορά των μειοψηφικών μεριδίων συμμετοχών που είχε αποκτήσει, αρχής γενομένης από το έτος 2008, η International Finance Corporation -του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας- στις θυγατρικές του ΤΙΤΑΝΑ στη ΝΑ Ευρώπη και την Αίγυπτο, έναντι συνολικού τιμήματος 81,8 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός αναφέρει ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος, ο οποίος σημειώνει ότι ο όμιλος ΤΙΤΑΝ δραστηριοποιείται επί μακρόν επενδυτικά στην Αίγυπτο μέσω δύο βιομηχανικών μονάδων, στις περιοχές Beni Suef και Αλεξάνδρειας, αποτελώντας εκ των σημαντικότερων παραγωγών τσιμέντου στην Αίγυπτο.
Όπως επισημαίνει με τη σειρά του και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, «ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος εστίασε το ενδιαφέρον του στην εξαγορά του μεριδίου 17,28% της IFC στον όμιλο Alexandria Development Ltd., ο οποίος με τη σειρά του κατέχει μερίδιο 88,93% στη μία εκ των δύο θυγατρικών του ΤΙΤΑΝΑ στην Αίγυπτο, Alexandria Portland Cement».
Και το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει ότι «κατά τα αιγυπτιακά οικονομικά δημοσιεύματα, η Χρηματοοικονομική Ρυθμιστική Αρχή της χώρας (Financial Regulatory Authority - FRA), έχει ζητήσει από τον όμιλο ΤΙΤΑΝΑ να προχωρήσει σε υποχρεωτική προσφορά (“ mandatory tender offer”) για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alexandria Portland Cement, θυγατρικής της προαναφερθείσας Alexandria Development Ltd».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης