Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στο πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,71% και τα 63,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη στο πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,71% και τα 63,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε οριακά κέρδη της τάξεως του +0,09% στα 58,48 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη εμφάνισε σήμερα Πέμπτη (5/12) το πετρέλαιο, μετά τη σημαντική άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης, στον απόηχο της πτώσης που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,71% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,45 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε οριακά κέρδη της τάξεως του +0,09% στα 58,48 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 υποχώρησαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση των αποθεμάτων θα περιοριστεί στα 1,73 εκατ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν άνοδο της τάξεως των 3,4 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο 1,8 εκατ. βαρελιών.
Όσον αφορά τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως των 3,1 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο ύψους 1,1 εκατ. βαρελιών.

Συμφωνία χωρίς ουσιαστική επίδραση στην ημερήσια παραγωγή αργού από τον ΟΠΕΚ

Τα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), συμφώνησαν σήμερα Πέμπτη 5/12, κατά την σύνοδό τους στη Βιέννη, στην αναπροσαρμογή των επίσημων στόχων ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου, γεγονός που πρακτικά δεν κάνει σημαντική διαφορά αφού δεν μειώνεται παρά μόνο κατά ελάχιστα βαρέλια, σε μια αγορά η οποία αναμένεται να επιστρέψει σε υπερπροσφορά στις αρχές του 2020.
Μετά από μία ημέρα διαπραγματεύσεων στη Βιέννη, οι αρμόδιοι υπουργοί των πετρελαιοπαραγωγών χωρών ενέκριναν περικοπή 500.000 βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή τους αθροιστικά, κάτι ωστόσο που ήδη εφαρμόζεται σχεδόν από τις αρχές του 2019.
Κρίσιμες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ενώ οι αποφάσεις θα πρέπει να εγκριθούν και από το ευρύτερο σχήμα του ΟΠΕΚ+, στο οποίο συμμετέχει μεταξύ άλλων χωρών και η Ρωσία.
Αντιπρόσωποι πετρελαιοπαραγωγών χωρών σημείωναν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία ως προς το πώς θα μοιραστούν οι περικοπές μεταξύ των κρατών - μελών, ειδικά σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, που έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα και στη μεγαλύτερη μείωση παραγωγής.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε πάντως, σε συνέντευξή του στο ίδιο πρακτορείο, ότι οι νέες περικοπές θα εφαρμοστούν το α' τρίμηνο του 2020 μόνον εάν όλα τα μέλη του OPEC+ εφαρμόσουν με συνέπεια το 100% επί όσων θα δεσμευτούν.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ιράκ, το οποίο, αφού δεσμεύθηκε σε προηγούμενη φάση σε μείωση παραγωγής, τελικώς την αύξησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης