Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ο δρόμος για τη μείωση των στόχων των πλεονασμάτων έχει ανοίξει για την Ελλάδα... υπό μία προϋπόθεση

tags :
Citigroup: Ο δρόμος για τη μείωση των στόχων των πλεονασμάτων έχει ανοίξει για την Ελλάδα... υπό μία προϋπόθεση
Οι προϋποθέσεις που συνδέονται με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξακολουθούν να λειτουργούν ως σημαντικός μηχανισμός πίεσης προς την Ελλάδα
Ο δρόμος για τη μείωση των στόχων των πλεονασμάτων έχει ανοίξει για την Ελλάδα... υπό μία προϋπόθεση: η κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Αυτό σχολιάζει η Citigroup στο σημερινό σχόλιό της, με αφορμή την έγκριση της εκταμίευσης του ποσού των 767 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Eurogroup.
Η έγκριση αφορά την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ωστόσο δεν επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο χρησιμοποίησης αυτού του ποσού - είτε με την κατάργηση της αποπληρωμής του χρέους είτε για τη χρηματοδότηση δημόσιων επενδύσεων που συμφωνήθηκαν αμοιβαία (δείτε εδώ σχετικά).
Το Eurogroup επαίνεσε την Ελλάδα για τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε όσον αφορά τις απαιτούμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση που αναλήφθηκε στον προϋπολογισμό 2020, ιδίως όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση των καθυστερούμενων οφειλών.
Σύμφωνα με τη Citigroup, οι προϋποθέσεις που συνδέονται με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξακολουθούν να λειτουργούν ως σημαντικός μηχανισμός πίεσης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος του ESM τον Αύγουστο του 2018.
Με την επιφύλαξη της θετικής στάσης για τις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζονται μέχρι το 2020, η Citigroup αναμένει τελικά να συμφωνήσει το Eurogroup σχετικά με τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος που είναι σήμερα στο 3,5% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης