Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΟΤΟΕ: Μαζική η συμμετοχή στη σημερινή (05/12) απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς

tags :
ΟΤΟΕ: Μαζική η συμμετοχή στη σημερινή (05/12) απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την Τράπεζα Πειραιώς η ΟΤΟΕ
Ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, υποστηρίζοντας ότι «συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της», εξέδωσε η ΟΤΟΕ.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Με τη μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς για να ανακληθούν οι απολύσεις 24 συναδέλφων, οι εργαζόμενοι έδωσαν ηχηρή, ενωτική και μαζική απάντηση στις προκλητικές μεθοδεύσεις και ενέργειες της Διοίκησης.
Η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 80% στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας και σε ορισμένες έφτασε το 100%.
Στην Αττική και παρά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιστράτευσε η Τράπεζα, μεταφέροντας προσωπικό από άλλα καταστήματα και υπηρεσίες απήργησαν τα περισσότερα καταστήματα καθώς και μεγάλες κεντρικές μονάδες.
Παράλληλα, έγινε μαζική συγκέντρωση εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς έξω από το Υπουργείο Εργασίας όπου διεξήχθη σήμερα η πρώτη συνάντηση της τριμερούς συμφιλιωτικής διαδικασίας ανάμεσα αφενός της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων – Μελών της στην Τράπεζα Πειραιώς, αφετέρου των εκπροσώπων της Διοίκησης της Τράπεζας.
Στη συνάντηση προήδρευσε από την πλευρά του Υπουργείου η Γεν. Γραμματέας κα Άννα Στρατινάκη.
Κατά τη πολύωρη διαδικασία που ακολούθησε τα μέρη εξέθεσαν διεξοδικά τις απόψεις τους.  
Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος που ήταν παρών και συμμετείχε στη συνάντηση.
Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν και συνάδελφοι απολυμένοι από την Τράπεζα Πειραιώς.
Από την πλευρά της ΟΤΟΕ ο Πρόεδρος αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό των μέχρι σήμερα εξελίξεων, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΟΤΟΕ ότι οι απολύσεις των 24 εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς – που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum – ήταν εξ’ αρχής μεθοδευμένες, πρωτοφανείς και απαράδεκτες για μια Τράπεζα που η ίδια δηλώνει ότι επανήλθε σε κερδοφορία και είναι ανταγωνιστική.
Τόνισε, δε, ότι με αυτήν της τη στάση και τις μέχρι σήμερα πρακτικές της η Τράπεζα παραβιάζει και το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, τορπιλίζοντας την ομαλότητα και την εμπιστοσύνη στον κλάδο.
Ζήτησε, τέλος, από την Τράπεζα να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΟΤΟΕ, με στόχο να εξευρεθούν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις στο πνεύμα της μεταξύ τους συμφωνίας.
Από την πλευρά της Τράπεζας οι εκπρόσωποί της προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες και πρωτοφανείς ενέργειες και προσπάθειές της να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Επέμειναν, μάλιστα, στην απαράδεκτη και ανάλγητη στάση της Τράπεζας να μην ανακαλεί τις απολύσεις.
Από την πλευρά του Υπουργείου η Γεν. Γραμματέας κα Άννα Στρατινάκη χαρακτήρισε τη συμφωνία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΟΤΟΕ – ΣΕΤΠ ιδιαίτερα σημαντική.
Κάλεσε την Τράπεζα να ξαναβάλει στο τραπέζι όλες τις διαθέσιμες επιλογές και για τους 145 εργαζόμενους (σ.σ. στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι 24, μέχρι σήμερα, απολυμένοι), οι οποίοι δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum και δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί από την Τράπεζα.
Εξειδίκευσε, δε, τις διαθέσιμες επιλογές ως εξής:

1. Τη δυνατότητα τοποθέτησης στον Όμιλο ανά την επικράτεια.
2. Την επανεξέταση αν τυχόν υπάρχουν εργαζόμενοι που επιθυμούν εθελοντικά να πάνε μετά από αξιολόγηση στην Intrum.
3. Το πακέτο της εθελουσίας εξόδου.

Κλείνοντας, προσδιόρισε νέα συμφιλιωτική διαδικασία για την Τετάρτη 11/12 και ώρα 14.00 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου τα μέρη να έχουν το χρόνο να αναζητήσουν τις δέουσες λύσεις για το σύνολο των 145 εργαζομένων δηλώνοντας, ότι σε κάθε περίπτωση προέχει η διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων αυτών στο σύνολό τους.
Η ΟΤΟΕ συνεδριάζει προκειμένου να κλιμακώσει δυναμικά και αποφασιστικά τον αγώνα της, ώστε η Τράπεζα να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να δώσει λύσεις, που να απαντούν ουσιαστικά και όχι με απαράδεκτα τελεσίγραφα στην εύλογη αγωνία των συναδέλφων μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης