Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πτώση 80% στα κέρδη της Nomura

tags :
Πτώση 80% στα κέρδη της Nomura
Πτώση 80% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου σημείωσε η Nomura, καταγράφοντας σημαντική πτώση των εσόδων από την επενδυτική δραστηριότητα παρόλο που το εν λόγω τρίμηνο η κεφαλαιαγορές διεθνώς οι συναλλακτικοί όγκοι ήταν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,3 δισ. γιεν (26,6 εκατ. δολ.) σε σχέση με τα κέρδη ύψους 11,4 δισ. γιεν που είχε καταγράψει το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Αν και τα αποτελέσματα της Nomura είναι πολύ χειρότερα από αυτά της UBS και της Morgan Stanley, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο trading όπως και η πρώτη, οι αναλυτές ανέμεναν να καταγράψει ζημίες 334 εκατ. γιεν. Καθώς η αγορά μέρους των ασιατικών και ευρωπαϊκών κεφαλαίων της Lehman Brothers το 2008.Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 314 δισ. γιεν, έναντι 363,6 δισ. γιεν πέρσι.
Τα αποτελέσματα δεν εντυπωσίασαν, καθώς δείχνουν ότι ήταν αδύναμα τα έσοδα από επενδυτικές δραστηριότητες και τα κέρδη από το trading, επισημαίνει η Keefe, Bruyette & Woods (KFW). Το βραχυπρόθεσμο outlook παραμένει αβέβαιο, αλλά αναμένουμε ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία, προσθέτει.
Οι τραπεζικές προμήθειες από επενδύσεις μειώθηκαν στα 20,4 δισ. γιεν από 29,7 δισ. γιεν, όπως ανακοινώθηκε από τη Nomura. Την ίδια περίοδο, τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 14% στα 314 δισ. γιεν.
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αναδειχτούμε σε μια κορυφαία, σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδυτική τράπεζα ως προς την κεφαλαιακή της επάρκεια», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Μασαφούμι Νακάντα, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης