Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα και κίνηση μεταξύ 780-790 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα και κίνηση μεταξύ 780-790 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Αν και νωρίτερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα έδειχνα ήπια υποχώρηση, άλλαξε γρήγορα το κλίμα και οι αγορές μετοχών άνοιξαν με καλή άνοδο. Η τάση αναμένεται να επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά. Οι αναλυτές για σήμερα περιμένουν χαμηλό τζίρο. Είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος. Αύριο και μεθαύριο το ΧΑ είναι κλειστό.

Η αγορά ξεκίνησε με αντίστοιχη άνοδο με αυτή την ευρωπαϊκών αγορών και το γενικό δείκτη να προσπαθεί και πάλι να φτάσει τις 790 μονάδες. Με τράπεζες και πάλι κυρίως η κίνηση αλλά και μερικών γνωστών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο τζίρος χαμηλός στα πρώτα λεπτά, όπως άλλωστε αναμενόταν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το ενδιαφέρον παραμένει στις τραπεζικές μετοχές και θα λέγαμε και πάλι πως λόγω της σημαντικής υστέρησης έναντι πολλών άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, από την αρχή του έτους, δικαιολογείται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Στο ξεκίνημα υπάρχει μεταβλητότητα. Η Alpha Bank πήγε στα 0,9288 ευρώ και μετά στα 0,9124 ευρώ. Ενισχύεται με όγκο άνω των 150 χιλ. τεμαχίων. Η Εθνική είναι στο +2%. Η Πειραιώς έχει απώλειες 1% λόγω φημών για την αύξηση κεφαλαίου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πολλές option αγοράς στην εισηγμένοι. Οι «Ολλανδοί» με τον Λ.Μπόμπολα, οι νυν διοίκηση και βασικοί μέτοχοι με τους εφοπλιστές. Για τη μία συμφωνία ξέρουμε τίμημα και είναι χαμηλότερο από την τρέχουσα τιμή, για την άλλη δεν ξέρουμε. Στα 1,72 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΕΧΑΕ: Μετά τη χθεσινή διόρθωση προσπαθεί να κρατηθεί σήμερα πάνω από τα 3,75 ευρώ και τα καταφέρνει στα πρώτα λεπτά, αν και βλέπουμε κάποιες πωλήσεις πάνω από τα 3,80 ευρώ.

MOTOR OIL: Μετά την κίνηση από τα χαμηλά, έχει κάνει μία διόρθωση και συσσωρεύει κάτω από τα 12 ευρώ. Όταν διασπάσει και αυτή το διακοσάρη θα δώσει μεγάλη κίνηση.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Στις 28/12 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1380 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,1311 ευρώ. Πολύ καλή η μερισματική απόδοση.

MEDICON: Μικρές πωλήσεις από insider της εταιρείας.

ΑΔΜΗΕ: Το 2020 πήγε καλά για τους μετόχους. Πιέστηκε λόγω της πανδημίας αλλά γρήγορα κάλυψε την απώλεια και μάλιστα έχει άνοδο από την αρχή του έτους και χωρίς να υπολογιστεί το μέρισμα. Θεωρούμε πως αποτελεί μία καλή επιλογή χαμηλού ρίσκου με καλή μερισματική απόδοση και μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα.

ΙΛΥΔΑ: Όπως είδαμε και από τα αποτελέσματα του κλάδου πληροφορικής είχε καλή πορεία στο εννεάμηνο και θα λέγαμε πως η αποτίμηση είναι χαμηλή. Βλέπουμε στο ξεκίνημα όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια και άνοδο λίγο μικρότερη από 3%. Η αποτίμηση των 4,4 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή και εύκολα θα μπορούσε να πάει σημαντικά υψηλότερα. Δε θα ξοδευτούν υπερβολικά τα… παιδιά.

ΕΛΤΟΝ: Δεν κατάφερε να φύγει πάνω από τα 1,40 ευρώ, αλλά παραμένει κοντά. Λογικά με καλό κλίμα θα ξαναπροσπαθήσει.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πάλι στα 5,40 ευρώ στο ξεκίνημα και είναι ένα σημείο που θα πρέπει να κρατήσει αλλιώς ανοίγει ο δρόμος για χαμηλότερα και άλλα καλύτερο σημείο εισόδου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης