Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά το ενδιαφέρον – Χαμηλός ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά το ενδιαφέρον – Χαμηλός ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Με Coca Cola κυρίως, αλλά και ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Εθνική πήγαμε υψηλότερα σήμερα. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και ίσως λίγο πιο κάτω από αυτό που περίμεναν. Γιορτές όμως έρχονται, κάποιοι είπαν να απέχουν στις τελευταίες συνεδριάσεις. Δεν αλλάζει και κάτι σημαντικά στις μέρες που μένουν.

Με άνοδο 0,93% αλλά με πτώση αυτή την «κουτσή» εβδομάδα. Όλα καλά! Μένουν λίγες ακόμα συνεδριάσεις και φεύγει αυτή η χρονιά που τόσο μας ταλαιπώρησε σε πολλά επίπεδα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Φαίνεται πως όλα τελειώνουν με την Εθνική Ασφαλιστική και έτσι η Εθνική Τράπεζα έχει μία καλύτερη συμπεριφορά στο ταμπλό το τελευταίο διάστημα. Σήμερα είχε καλή άνοδο και πήγε στα 2,1220 ευρώ. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν κάποιες εντολές πώλησης και η ΑΛΦΑ έκλεισε με οριακές απώλειες και η Eurobank περιόρισε την άνοδο. Η Πειραιώς πιεζόταν από το πρωί.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όταν για ένα μεγάλο έργο είναι η μόνη που κατεβαίνει, γιατί άλλες δε μπορούν να πάρουν εγγυητική, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να γίνει. Στα 7,52 ευρώ και στο +2,45%.

ΟΤΕ: Πάτησε και λίγο πάνω από τα 13 ευρώ αλλά έκλεισε λίγο χαμηλότερα. Στο +2,95% και στα 12,93 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι, αλλά νομίζουμε πως η μάχη έχει κριθεί πλέον.

REDS: Πήγε μέχρι τα 1,43 ευρώ. Τέλη Γενάρη είχε γράψει υψηλό στα 1,47 ευρώ. Δεν το ξεπέρασε αλλά δε ξέμεινε και από χρόνο. Στα 1,35 ευρώ και στο +2,27%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: στα 270 ευρώ ζητούσαν 415 τεμάχια. Δεν υπάρχουν πολλά ελεύθερα. Η αποτίμηση των 745 εκατ. ευρώ για τη στήλη είναι χαμηλή. Οι βασικοί μέτοχοι με λίγες κινήσεις θα μπορούσαν να είχαν χαράξει ένα άλλο μέλλον, πιο λαμπρό, για τη μετοχή. Ωστόσο, αν και αδιαφορούν, δε μπορούμε να μην την κοιτάμε, αφού το αξίζει λόγω ισολογισμού.

ΙΛΥΔΑ: Έδειχνε από νωρίς τις διαθέσεις της. Με λίγα χρήματα μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την αποτίμησή της. Αν η χρήση 2020 έχει την τάση του εννεαμήνου, δικαιολογεί καλύτερη τιμή. Στο +10,38% και στα 0,5850 ευρώ με αποτίμηση 4,8 εκατ. ευρώ.

ΚΛΜ: Φαινόταν καιρό ότι υπήρχαν μετοχές προς πώληση αλλά δεν περιμέναμε τόσες, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχαν κάποιες μέρες με μεγάλους όγκους. Σήμερα αγόραζαν κάποιοι κομμάτια που έβγαιναν στα 0,52 ευρώ και πήγαν και έβαλαν προς πώληση 250 χιλ. τεμάχια!

Πωλητής μαθαίνουμε πως είναι ιδιώτης επενδυτής αλλά του χρηματιστηριακού χώρου, ο οποίος είχε από παλιά τις μετοχές. Από πολύ παλιά. Ο αγοραστής μάλλον θα πει το όνομά του μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα. Τα 22 εκατ. ευρώ είναι αστεία αποτίμηση για τη συγκεκριμένη. Ο όγκος στις 319 χιλ. τεμάχια και το κλείσιμο στα 0,5460 ευρώ με άνοδο 1,11%. Κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις, αλλά νομίζουμε πως πλησιάζει η ώρα. Ίδωμεν…

ΔΡΟΜΕΑΣ: Και εδώ τα ίδια. Οι μεγάλοι όγκοι συνεχίζονται. Γίνονται καλές αγορές και απορροφάται η προσφορά, αλλά βγαίνουν συνεχώς χαρτιά. Στο +4,65% και στα 0,45 ευρώ με όγκο 140 χιλ. τεμάχια.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Λίγες κινήσεις να έκανε και εδώ η διοίκηση προς το συμφέρον όλων των μετόχων και η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Πήγε αρκετά χαμηλά σήμερα και είχε και πωλητές για τα δεδομένα τους. Προφανώς κάποιοι βαρέθηκαν να περιμένουν. Δεν το βλέπουμε μόνο στη συγκεκριμένη, αλλά σε πολλά μικρά χαρτιά. Βέβαια το χρηματιστήριο, ανταμείβει καλύτερα όσοι αγοράζουν εκεί που όλοι αδιαφορούν. Ίδωμεν…

SATO: Περί τις 350 χιλ. τεμάχια ζητούσαν στο limit up σήμερα. Εδώ και μέρες υπάρχει μεγάλη εντολή αγοράς, αλλά λόγω όγκου η μετοχή κάνει πράξη στο limit up αλλά κλείνει αμετάβλητη. Σήμερα τα κατάφερε και έκλεισε στο +16,67%. Δεν αντιστοιχεί σε πολλά λεφτά η εντολή, αλλά δεν αποκλείουμε κάποιοι να έχουν κάνει τις πράξεις τους και να ξέρουν τι μένει. Για τη στήλη αυτές οι μετοχές είναι μόνο για οχήματα. Ίδωμεν…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στη λίστα μας και την επόμενη εβδομάδα θα σας τις παρουσιάσουμε. Έρχεται και η δημοσκόπηση του ΒΝ με εκτιμήσεις από στελέχη της αγοράς και μετοχές που προτείνουν.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης