Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο πριν τη δύση του 2020 άλλη μία δημόσια πρόταση για εισηγμένη – Στο +7% η Paperpack

tags :
Λίγο πριν τη δύση του 2020 άλλη μία δημόσια πρόταση για εισηγμένη – Στο +7% η Paperpack
Έχει ήδη συγκεντρωθεί το 90% του συνόλου των μετοχών – Με τι δείκτες αποχωρεί από το ΧΑ 
Η Paperpack, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι μία από τις θετικές εκπλήξεις του ΧΑ, καθώς δημοσιεύει πολύ καλά αποτελέσματα, εξαγοράστηκε σε τιμή υψηλότερη από το τελευταίο κλείσιμο.
Έχοντας την περασμένη Τετάρτη κλείσει στα 6,10 ευρώ με αποτίμηση 24,1 εκατ. ευρώ, ανακοινώθηκε πως εξαγοράστηκε στα 6,66 ευρώ από κινέζικο fund.
Μάλιστα ήδη από τους μετόχους που συμφώνησαν έχει συγκεντρωθεί το 90%, επομένως αποτελεί τυπική διαδικασία η δημόσια πρόταση και η διαγραφή της εισηγμένης από το ΧΑ, εκτός και αν αποφασίσουν διαφορετικά οι νέοι μέτοχοι.
Η διαφορά είναι πως πρόκειται για εξαγορά και όχι για δημόσια πρόταση από τους βασικούς μετόχους, άρα το τίμημα έρχεται να αναδείξει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων.
Ευλόγως θα αναρωτηθούν πολλοί τι τίμημα θα δινόταν αν γινόταν μία απλή δημόσια πρόταση από τους βασικούς μετόχους;
Ένα άλλο ερώτημα είναι με τι δείκτες γίνεται η δημόσια πρόταση και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις άλλες εισηγμένες με καλά θεμελιώδη;
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2020, η Paperpack είχε πωλήσεις 13,2 εκατ. ευρώ από 14,1 εκατ. ευρώ, μειωμένες δηλαδή κατά περίπου 8%.
Τα EBITDA είχαν μείωση 2,6% και είχαν διαμορφωθεί στα 3,28 εκατ. ευρώ από 3,37 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 3,68% ανερχόμενα στα 1,4 εκατ. ευρώ από 1,35 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 6,08 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 3,16 εκατ. ευρώ.
Στην τιμή της εξαγοράς η αποτίμηση είναι στα 26,3 εκατ. ευρώ.
Το 2019 είχε καθαρά κέρδη 1,95 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως η εξαγορά έγινε με p/e (19) 13,5 φορές και p/bv 4,32 φορές.
Ο βασικός μέτοχος το 2018 είχε κάνει σημαντικές αγορές μετοχών αυξάνοντας το ποσοστό του πάνω από το 70%.
Στις αρχές του 2018 είχε ολοκληρώσει επενδυτικό πλάνο 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνει πολύ καλά μερίσματα στους μετόχους της.
Σημειώνεται επίσης πως είναι από τις λίγες μικρές εισηγμένες του ΧΑ, που δημοσιεύει αποτελέσματα κάθε τρίμηνο, χωρίς να υπάρχει η σχετική υποχρέωση.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή ενισχύεται περίπου 7% και βρίσκεται στα 6,50 ευρώ με όγκο κάτω από 2 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 25,7 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης