Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σπάει αντιστάσεις, διαχέεται η άνοδος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σπάει αντιστάσεις, διαχέεται η άνοδος
ΑΓΟΡΑ: Σπάει αντιστάσεις και διαχέεται η άνοδος! Αν και με μέτριες, αλλά δικαιολογημένες, συναλλαγές πήγε πάνω από τις 800 μονάδες. Από νωρίς τις ξεπέρασε και έμεινε. Και μπορεί οι 800 μονάδες να είναι απλά ένα νούμερο και λίγο πιο πάνω να είναι η αντίσταση, αλλά και εκεί πήγε και την ξεπέρασε. Όλα καλά!

Η διάχυση της ανόδου στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ήταν ζητούμενο για τη στήλη και άρχισε πλέον να φαίνεται. Παράλληλα, με το ράλι στα βαριά ακολουθούν και τα μικρά. Κάποια μάλιστα με καλό όγκο. Βέβαια τώρα οι κάτοχοι μετοχών, ξέρουν τι θα γίνει και δεν πουλάνε εύκολα. Έτσι κάποιες ανέβαιναν με μικρό όγκο.

Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 810 μονάδες και κοντά στα υψηλά της ημέρας. Εξαιρετικό κλείσιμο για ένα σημαντικό αριθμό μετοχών. Γίνονται και κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης, αλλά τα σημαντικά έχουν ήδη γίνει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κλείσιμο στο +15,06% και στο υψηλό ημέρας στα 1,23 ευρώ για την Πειραιώς. Κλείσιμο στα 0,97 ευρώ για την Alpha Bank, που και στη συγκεκριμένη ήταν υψηλό ημέρας. Πολύ καλή η κίνηση και στις άλλες δύο συστημικές με κλείσιμο λίγο κάτω από τα υψηλά ημέρας.

AEGEAN: Η ανακοίνωση της αύξησης εντυπωσίασε τους επενδυτές και την πήγαν στο +10% περίπου. Φαίνεται πως μάλλον θα γίνει ψηλά η αύξηση. Δεν είναι και μεγάλη άλλωστε. Στα 5,48 ευρώ το κλείσιμο.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ακάθεκτη και αφήνει άφωνους τους περισσότερους. Στα 7,50 ευρώ με άνεση και ευκολία και χαμηλό όγκο 508 χιλ. τεμάχια.

ΞΕΝΟΙ: Έχουμε πάλι αρχίσει να ευλογούμε τους καλούς ξένους που ήρθαν για να μείνουν. Επειδή το έχουμε γράψει και το έχουμε ξαναγράψει, οι ξένοι όπως και οι Έλληνες να βγάλουν λεφτά θέλουν. Μη νομίζετε ότι στην πρώτη στραβή, θα σκεφτούν ότι «ήρθαν για να μείνουν». Να σας πούμε ονόματα; Να σας πούμε γι΄ αυτούς που πήραν στρατηγική θέση και έλεγαν θα μεγαλουργήσουμε και έφυγαν σε μια νύχτα;

Με 11 μήνες πωλητές τους ξένους και δύο αγοραστές, μην ψάχνετε. Ξέρουμε ποιοι κέρδισαν και ποιοι σήκωσαν στις πλάτες τους το ΧΑ. Ο καθένας τη δουλειά του λοιπόν. Κοιτάξτε εσείς τα δικά σας χαρτοφυλάκια, και αυτοί τα δικά τους. Οι Έλληνες επενδυτές, οι περισσότεροι πάντως, παίζουν τα δικά τους λεφτά. Οι ξένοι, στην πλειονότητά τους παίζουν άλλων. Υπάρχει και σε αυτό μία μεγάλη διαφορά.

ΟΠΑΠ: Πάει προς τα 11 ευρώ. Φανταστείτε να ανοίξουν και τα καταστήματα…

ΟΤΕ: Με χαμηλό όγκο στο +3,63%.

ΙΛΥΔΑ: Κέρδισε τα βλέμματα από τα μικρά. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική. Σήμερα στο +19,66% με 100 χιλ. τεμάχια όγκο και τιμή 0,70 ευρώ.

ΚΛΜ: Επιτέλους! Ελπίζουμε να συνεχίσει γιατί η εισηγμένη αξίζει καλύτερης αποτίμησης. Θα λέγαμε πως τώρα ξεκινάει και τώρα πρέπει να δώσει μεγάλη κίνηση. Η αρχή έγινε. Πούλησε την περασμένη βδομάδα ιδιώτης χιλιάδες κομμάτια που είχε και αμέσως πήρε ανάσες η μετοχή.

Εντυπωσιακή κίνηση σήμερα με όγκο 111 χιλ. τεμάχια και κλείσιμο στα 0,6220 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 0,6240 ευρώ. Στο +13,92% και η αποτίμηση μόλις στα 25 εκατ. ευρώ.

FIERATEX:Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια στο +15,22%.

IDEAL: Στο +12,38% και στα 2,36 ευρώ με όγκο 23 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΠΕΝΟΥ: Στο +10% και στα 2,20 ευρώ και το μέρισμα παντελόνι. Ναι, για όσους δεν καταλάβατε σήμερα διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1311 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Δηλαδή η άνοδος είναι σημαντικά υψηλότερη.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατή κίνηση και από εδώ. Στο +10% και στα 1,3250 ευρώ.

AUTOHELLAS: Στα 6,34 ευρώ και στο +7,09% με όγκο 28 χιλ. τεμάχια. Εύκολα καλύπτει το μερίδιο που της αναλογεί στην αύξηση της Aegean. Καλές οι προοπτικές του 2021 τώρα που ξεκίνησε και ο εμβολιασμός.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Έκανε όγκο 8,5 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,60 ευρώ με άνοδο 4,35%. Χαμηλή η αποτίμηση αλλά εμείς θα θέλαμε να δούμε και κανα-δυο κινήσεις από τη διοίκηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης