Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα μικρομεσαία το επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα μικρομεσαία το επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Η σκυτάλη φαίνεται πως έχει περάσει στα μικρά. Όχι ότι τα βαριά σταματάνε, αλλά η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος ήταν εμφανέστατη και σήμερα. Αρκετές μετοχές απέκτησαν αγοραστές και πολλές ξεχώρισαν. Ξαναγράφουμε, πως εντοπίζουμε πολλές φθηνές μετοχές στις χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις του ταμπλό. Έτσι κι αλλιώς, πάντα μας άρεσαν περισσότερο από αρκετά βαριά χαρτιά.

Ενισχύθηκαν και κάποιες που είναι γνωστές για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα, όχι ότι τα επικροτούμε πάντως. Η υποψία και μόνο μίας πιθανότητας turnaround αυξάνει την αδρεναλίνη των επενδυτών. Είδαμε και κάποιες δυνατές κατοχυρώσεις κερδών σε μικρές που είχαν καταγράψει μεγάλη άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης ενδοσυνεδριακά πέρασε κάτω από την κρίσιμη τιμή των 806 μονάδων, δίνοντας αρχικά την αίσθηση ότι μπορεί να μην διασπαστεί τελικά η αντίσταση. Μάλλον πήγε να παγιδέψει κάποιους. Τελικά έκλεισε υψηλότερα από αυτή και οριακά χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Μένει μία συνεδρίαση για να φύγει το 2020 και αυτή θα είναι λίγο μικρότερη σε διάρκεια. Δύο ώρες νωρίτερα θα κλείσει αύριο το ΧΑ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Ξεχώρισαν σήμερα Fourlis, Lamda, Πειραιώς και Ελλάκτωρ. Θα λέγαμε πως η Fourlis έχει μείνει πίσω για διάφορους λόγους. Η Πειραιώς διατηρεί την πολύ καλή της συμπεριφορά και βέβαια έχει μία απόσταση από τις άλλες σε ότι αφορά την κίνηση από αρχή του έτους. Στον αντίποδα διόρθωσαν ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Ο κλάδος είναι hot εδώ και πολλούς μήνες και συνεχίζει ανοδικά. Θα ρισκάραμε να πούμε πως κάποιες αποτιμήσεις μας φαίνονται κάτι παραπάνω από γεμάτες, αλλά υπάρχει η προσδοκία του μεγάλου μετασχηματισμού του κράτους και κάποια ακόμα σχέδια που γίνονται γνωστά. Εξαιρετική κίνηση από Epsilon Net, Entersoft (πολύ καλό το τίμημα της εξαγοράς που έκανε), Logismos, Optronics, Performance, Byte κ.α.

ΑΒΑΞ: Έσπασε και αυτή ανοδικά και δημιούργησε αρκετό «θόρυβο». Κάποια στιγμή θα το έκανε. Καθαρά από τεχνικής άποψης η προσέγγιση κατά την άποψή μας. Με όγκο 455 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,6690 ευρώ με άνοδο 6,53% και υψηλό ημέρας τα 0,6890 ευρώ. Αποτίμηση 96 εκατ. ευρώ. Αν κάνουμε μία σύγκριση αποτιμήσεων στον κλάδο θα δούμε ότι μάλλον αδικείται.

IDEAL: Σημαντικός ο όγκος σήμερα και μεγάλες οι απώλειες. Λογικά δεν έχει κανείς παράπονο αφού το ράλι είναι τεράστιο και ίσως η αποτίμηση να έφτασε σε επίπεδα παραπάνω από δίκαια. Δυστυχώς δεν έχουμε δει εννεάμηνο από τη συγκεκριμένη και μένουμε στο εξαιρετικό εξάμηνο. Αν το δεύτερο εξάμηνο είναι εξίσου καλό και βελτιώνονται οι προοπτικές για το 2021 θα μπορούσαμε να ξαναδούμε την αποτίμηση.
Στην αρχή του 2020 η αποτίμηση ήταν κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Σήμερα μετά το -8,94% είναι στα 18,5 εκατ. ευρώ.

ΒΥΤΕ: Το μηνιαίο γράφημα μας αφήνει να κάνουμε μεγάλα όνειρα! Σε υψηλά 12 ετών. Η δε πορεία της μετοχής μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει και κάτι άλλο πίσω από την κίνηση και όχι μόνο τα θεμελιώδη. Στα 1,47 ευρώ και στο +5,38% με όγκο 85 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα υψηλά του Σεπτέμβρη η μετοχή και μένει να δούμε αν θα πάει για διάσπαση ή αν θα κάνει μία διόρθωση ξανά προς τα 2,30 ευρώ. Στα 2,75 ευρώ και στο +7%.

CENTRIC: Με αγοραστές καλούς σήμερα και σχετικά βελτιωμένο όγκο προσπαθεί να σπάσει τα 0,24 ευρώ. Κάποια στιγμή θα συμβεί και εδώ το… μοιραίο! Στα 0,2440 ευρώ και στο +2,09%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Σημειώνουμε ξανά την ύπαρξη πωλητή στη μετοχή. Ειδικά όταν περνάει πάνω από τα 0,45 ευρώ. Δεν αποκλείουμε να είναι και μεγάλος καθώς στις αρχές του 2020 είχαμε σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση. Με όγκο 104 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,4680 ευρώ και στο +3,54%.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Με καλές συναλλαγές πήγε μέχρι τα 1,79 ευρώ και έκλεισε στα 1,71 ευρώ. Λόγω αποχώρησης εγχώριου επενδυτή στο πρόσφατο παρελθόν πιέστηκε σημαντικά και έτσι το σημείο εισόδου έχει γίνει καλύτερο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ωραία αντέδρασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις πληροφορίες για παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. αλλά θα θέλαμε να είχε κάνει το ίδιο όταν γραφόταν από παντού η αύξηση κεφαλαίου για καιρό και δεν έστειλε μία επιστολή τότε.

ΓΕΚΕ: Η εταιρεία διέψευσε το δημοσίευμα περί πώλησης του ξενοδοχείου President με τίμημα 110 εκατ. ευρώ. Δε θα περιμέναμε επιβεβαίωση καθώς τέτοιες αποφάσεις δε ανακοινώνονται και αν γίνουν τελικά δεν υπάρχουν επιπτώσεις για τη διάψευση. Πολλά τα παραδείγματα.

PERFORMANCE: Εξαιρετική απλά! Χωρίς όγκο αλλά και ποιος να πουλήσει εδώ, όταν βλέπει τι έχει γίνει με τις άλλες που πήγαν στην Κύρια Αγορά από την Εναλλακτική. Στα 9 ευρώ και στο +6,51%. Στα 35 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Στο +20% η Λιβάνης, στο +20% η Βιοτέρ, στο +19,57% η Μπήτρος, στο +10,29% η Δούρος….

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Ωραία άνοδος με πολύ μεγάλο όγκο…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης