Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκτιμήσεις της Merit ΑΧΕΠΕΥ για το 2021 – Οι κορυφαίες της επιλογές

tags :
Οι εκτιμήσεις της Merit ΑΧΕΠΕΥ για το 2021 – Οι κορυφαίες της επιλογές
«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2021, καθώς οι μετοχές είναι η μόνη επιλογή που προσφέρει υψηλές αποδόσεις σε περιβάλλον μηδενικών/χαμηλών επιτοκίων»
Την εκτίμηση πως η οικονομία θα ανακάμψει το 2021 διατυπώνει η Merit, σημειώνοντας πως ο ρυθμός ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από την πορεία του τουρισμού αλλά και από τη διάρκεια του lockdown.
Επιπλέον, η οικονομία θα ενισχυθεί και από το Ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης.
Η πορεία των διεθνών αγορών, η ένταση με την Τουρκία, η διάρκεια του lockdown, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας (υψηλό έλλειμμα προϋπολογισμού και υψηλό δημόσιο χρέος), συγκαταλέγονται στους κινδύνους του 2021.
«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2021, καθώς οι μετοχές είναι η μόνη επιλογή που προσφέρει υψηλές αποδόσεις σε περιβάλλον μηδενικών/χαμηλών επιτοκίων.
Οι καλύτερες ιδέες μας για μετοχές μεσαίου ρίσκου είναι οι ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ και ΟΛΘ.
Οι καλύτερες ιδέες μας για μετοχές υψηλού ρίσκου είναι η JUMBO, ΔΕΗ και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι τράπεζες ενδέχεται να προχωρήσουν σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου το 2021», σημειώνει η Merit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης