Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με εορταστικό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με εορταστικό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς σήμερα, με τη διάρκειά της να είναι μικρότερη έναντι των κανονικών κατά 2 ώρες. Η χρονιά που φεύγει μπορεί να μας αφήνει γλυκιά γεύση και να έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το 2021, αλλά πολλά χαρτοφυλάκια έγραψαν μεγάλες ζημιές. Πολλές μετοχές παρά το πρόσφατο ράλι καταγράφουν μεγάλες απώλειες από την αρχή του έτους.

Διαδικαστική αναμένεται η συνεδρίαση. Δεν έχει και μεγάλη διαφορά αν θα πάει 820 ή 800 μονάδες σήμερα. Η τάση παραμένει ανοδική. Το θέμα είναι τι θα κάνει το 2021 και ποιες μετοχές θα δώσουν καλές υπεραξίες στους επενδυτές. Το κρίσιμο είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός χωρίς προβλήματα και με καλή ταχύτητα. Έτσι θα μπορέσει η χώρα να ανακάμψει το 2021 μέσω του τουρισμού. Χρειάζονται και επιχειρηματικές συμφωνίες και ξένες επενδύσεις. Οι ειδήσεις που υπάρχουν τους τελευταίους μήνες δίνουν χώρο για αισιοδοξία.

Κίνδυνοι υπάρχουν και δεν πρέπει να τους αγνοούμε. Κινούμαστε προσεκτικά, βάζουμε στόχους και βάζουμε και κάτι στην τσέπη. Αναζητούμε ευκαιρίες, ήτοι εταιρείες με καλά θεμελιώδη, μερισματική απόδοση και χαμηλή αποτίμηση. Υπάρχουν πολλές. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακές απώλειες, αντίστοιχες με των αγορών της Ευρώπης. Πιέζονται λίγο τράπεζες, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda και ενισχύονται Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και οριακά η Alpha Bank.

ΤΖΙΡΟΣ: Αρκετά χαμηλός αλλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό, μέρα που είναι σήμερα.

ΤΙΤΑΝ: Αν και ο όγκος είναι περιορισμένος, η μετοχή καταγράφει απώλειες 1,72% στο ξεκίνημα και η τιμή είναι στα 13,68 ευρώ. Αδικείται η εισηγμένη με την αποτίμηση στα 1,12 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Έχει πάει αρκετές φορές στα 2,70 ευρώ χωρίς να μείνει πάνω από αυτά. Κάποια στιγμή θα το κάνει. Υπάρχει ο γνωστός βέβαια πωλητής αλλά κάποια στιγμή η αξία που έχει και οι προοπτικές που ανοίγονται λόγω των επενδύσεων, θα αποτυπωθούν και στο ταμπλό.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με μικρό όγκο στο ξεκίνημα και την τιμή στα 1,70 ευρώ. Πολλές φήμες και πάλι στην αγορά. Η πλευρά των Ολλανδών πάντως δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Άνοιξε με κέφια και με όγκο 14 χιλ. τεμάχια πήγε στο +8% και μετά σε δημοπρασία.

ΑΒΑΞ: Καλό και εδώ το ξεκίνημα της μετοχής με την τιμή πάνω από τα 0,68 ευρώ. Η διάσπαση σημαντικής στήριξης, απελευθερώνει τον τίτλο.

ΕΚΤΕΡ: Μετά από μία μικρή περίοδο συσσώρευσης γύρω από τα 0,87-0,90 ευρώ δοκιμάζει εκ νέου για υψηλότερα. Στα 0,93 ευρώ και στο +0,54%.

ΓΕΚΕ: Διαψεύδουν την πώληση του President, αλλά υπάρχει αγγελία πώλησης. Δηλαδή τι μας λένε, ότι κάποιος μεσίτης έβαλε προς πώληση το ξενοδοχείο τους χωρίς να έχει πάρει την άδειά τους;

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Κάποια στιγμή θα βρεθεί και εδώ αγοραστής για το πακέτο που θέλουν να πουλήσουν οι ξένοι και ουσιαστικά είναι ο λόγος που η μετοχή δεν κουνάει εδώ και μήνες. Η αποτίμηση των 46 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή γι’ αυτόν τον όμιλο. Στα 2,70 ευρώ με όγκο 2,5 χιλ. τεμάχια και αγοραστή στα 2,64 ευρώ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στην προσυνεδρίαση της κατηγορίας Επιτήρησης υπάρχει πωλητής στο χθεσινό κλείσιμο των 0,25 ευρώ με 56 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στα 0,48 ευρώ η μετοχή με άνοδο 2,5% και με κάποιες πωλήσεις να βγαίνουν στην τιμή αυτή, αλλά δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πωλήσεις. Ας ελπίσουμε πως το ξανασκέφτηκε ο πωλητής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης