Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό και πάνω από τις 820 μονάδες το ξεκίνημα της χρονιάς

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό και πάνω από τις 820 μονάδες το ξεκίνημα της χρονιάς
ΑΓΟΡΑ: Ανοδική η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς και με κάποια σχετικά αυξημένη μεταβλητότητα στις τράπεζες. Στο τέλος βέβαια, τραβήχτηκαν υψηλότερα κάποια χαρτιά και κλείσαμε πάνω από τις 820 μονάδες. Ξεχώρισε η Μυτιληναίος με τα νέα υψηλά αλλά και η Fourlis. Ο τζίρος ήταν χαμηλότερος έναντι του μέσου όρου των προηγούμενων δύο μηνών, αλλά δικαιολογείται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μας έκανε εντύπωση η έκθεση της JP Morgan και συγκεκριμένα οι συστάσεις που δίνει για τις ελληνικές τράπεζες. Συνήθως οι συστάσεις βγαίνουν με βάση το περιθώριο ανόδου. Λογική η ουδέτερη σύσταση λοιπόν για την Πειραιώς αφού η τιμή στόχος είναι κάτω από την τρέχουσα τιμή. Όμως θα περιμέναμε ανάλογη σύσταση και για την Εθνική αφού η τιμή της μετοχής είναι πάνω από 10% υψηλότερη από την τιμή στόχο. Όμως για την ΕΤΕ δίνει σύσταση υπεραπόδοσης. Την ίδια σύσταση, δηλαδή υπεραπόδοση δίνει και για ΑΛΦΑ και EΥΡΩΒ. Εκεί όμως οι τιμές στόχοι είναι πολύ πιο πάνω από τις τρέχουσες τιμές.

Βέβαια αυτό που αναφέρεται στην έκθεση είναι πως δεν κάνει αλλαγές στις εκτιμήσεις και πως απλά μετακυλύει τις τιμές στόχους για το Δεκέμβριο του 2021. Επιπλέον κάνει την προσαρμογή στην Πειραιώς της μετατροπής των Cocos.

Η Eurobank τραβήχτηκε στο τέλος και έκλεισε στα 0,6070 ευρώ με άνοδο 4,91%. Η Εθνική έκλεισε με άνοδο 0,5% και με απώλειες 0,04% έκλεισε η Alpha Bank. Η Πειραιώς το πρωί ήταν στα 1,3350 ευρώ και μετά πήγε μέχρι τα 1,2045 ευρώ και στο -7,35% για να κλείσει τελικά στα 1,2410 ευρώ.

FOURLIS: Με όγκο η διάσπαση του εκθετικού των 200 ημερών, αλλά θέλουμε επιβεβαίωση γιατί το έχει ξανακάνει και δεν το κράτησε. Στα 4,09 ευρώ και στο +2,25% με 263 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Τον τράβηξαν στο κλείσιμο και το έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 14,40 ευρώ. Έχει κάνει μία καλή συσσώρευση το προηγούμενο διάστημα και τώρα θέλουμε διάσπαση. Αν φύγει πάνω από τα 14,50 ευρώ μπορεί να μας δώσει μεγάλη κίνηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σε υψηλά 13 ετών η μετοχή. Έχει δώσει εδώ και καιρό το σύνθημα για την άνοδο της αγοράς. Δείχνει με άλλα λόγια το δρόμο. Στα 12,39 ευρώ και στο +4,12%.

UNIBIOS: Τα 0,30 ευρώ αποτελούν μία σημαντική αντίσταση. Για καιρό η μετοχή συσσωρεύει κάτω από το συγκεκριμένο σημείο. Το Χαμηλό ήταν λίγο κάτω από τα 0,20 ευρώ. Διάσπαση θα μπορούσε να οδηγήσει στα 0,33 ευρώ και μετά ανοίγει για ακόμα υψηλότερα. Στα 0,2890 ευρώ και στο +1,40%.

ΓΕΚΕ: Μπορεί η πώληση του ξενοδοχείου President να διαψεύστηκε, ωστόσο, η τιμή που αναγραφόταν στην αγγελία και η αποτίμηση στο ΧΑ, μάλλον έκανε πολλούς να αναρωτηθούν, αν είναι δίκαιη η τιμή της μετοχής. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις βελτίωσε την αποτίμηση αφού ενισχύθηκε κατά 10%, το ανώτατο ποσοστό που μπορεί να λάβει η μετοχή.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή. Στα 0,4280 ευρώ και στο +5,42% με 161 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (απάντηση): Μακάρι να μπορούσαμε να απαντήσουμε, αν μπορείτε να ελπίζετε σε καλύτερες μέρες φέτος. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε και δεν έχουμε λόγους να τα αμφισβητούμε η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή. Δυστυχώς, αυτά που βλέπουμε στο ταμπλό πολλές φορές μας έχουν κάνει να απορήσουμε αν διαβάζουμε σωστά τις λογιστικές καταστάσεις.

Στα τρέχοντα επίπεδα εντοπίζουμε πωλητές. Δεν είναι η μόνη που βλέπουμε κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε όμως να είχαμε δει καλύτερα επίπεδα. Τρέχουν άλλες κι άλλες… Αλλά τα χρηματιστήρια δεν κάνουν πάντα αυτά που θέλουμε.

ΚΛΜ (απάντηση): Και εδώ ισχύουν τα παραπάνω. Η αξία της είναι πολύ μεγαλύτερη. Έκανε μία κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά βλέπουμε μεγάλους όγκους και διαθέσεις από κάποιους να δώσουν πολλά χαρτιά. Πρόσφατα στα 0,52 ευρώ έκανε μεγάλο όγκο, αλλά και τώρα στα 0,65 ευρώ βλέπουμε ότι βγαίνουν χαρτιά. Το θέμα είναι όπως και στην παραπάνω μετοχή να γίνουν κινήσεις ώστε να φανεί η αξία στους επενδυτές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης