Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτικές κινήσεις μετά το πέρασμα πάνω από τις 820 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτικές κινήσεις μετά το πέρασμα πάνω από τις 820 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες είχαν εντολές πώλησης σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην προσυνεδρίαση. Ωστόσο, άνοιξαν καλύτερα αφού οι εντολές πώλησης είτε απορροφήθηκαν είτε ακυρώθηκαν. Όμως η αγορά άνοιξε με καλές απώλειες την ώρα που στην Ευρώπη οι τάσεις είναι σταθεροποιητικές. Ο Γερμανικός δείκτης, ο Γαλλικός και ο Βέλγικος καταγράφουν οριακή άνοδο. Το ΧΑ υποχωρεί άνω του 1%.

Και η διόρθωση βέβαια στο πρόγραμμα είναι και η αγορά έχει καταγράψει σημαντικό ράλι, οπότε είναι λογικές και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει τις 810 μονάδες. Η Πειραιώς καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ακολουθεί η Τιτάν. Υπενθυμίζεται πως αύριο η αγορά είναι κλειστή λόγω αργίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο «κόκκινο» όλες οι συστημικές. Η Πειραιώς στα 1,20 ευρώ και η Eurobank είναι στα 0,60 ευρώ. Ανάλογες οι απώλειες και για τις άλλες δύο συστημικές. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά η εικόνα των τραπεζών βελτιώνεται και η ΑΛΦΑ δοκιμάσει το θετικό πρόσημο.

MOTOR OIL: Θέλουμε να συνεχίσει τη χθεσινή της κίνηση και να διασπάσει τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών. Στο ξεκίνημα βέβαια υποχωρεί προς τα 12 ευρώ και απομακρύνεται από τον 200άρη.

ΕΛΠΕ: Το ίδιο θέλουμε και εδώ. Παραμένει σε καλά επίπεδα και διατηρεί την επαφή με την αντίσταση. Πρέπει να συνεχίσει και αυτή. Υποχωρεί οριακά στο ξεκίνημα.

ΤΙΤΑΝ: Συσσωρεύει για λίγο διάστημα κάτω από τα 14,40 ευρώ, αλλά δείχνει πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Έχει μείνει πίσω. Ίδωμεν… Στο άνοιγμα βγήκε μία εντολή πώληση στα 14 ευρώ με αποτέλεσμα η μετοχή να ανοίξει εκεί περίπου.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7 ευρώ με απώλειες άνω του 1%. Συνεχίζει να προβληματίζει την επενδυτική κοινότητα το ανοικτό θέμα μεταξύ κράτους και εταιρείας. Φαίνεται πως το υπουργείο θέλει να βάλει «χέρι» στο ταμείο. Θα μπορούσε να επιλέξει άλλους τρόπους αλλά μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν πως θέλει να πάρει γύρω στα 150 εκατ. ευρώ. Και πάλι μένουν πολλά στο ταμείο της εισηγμένης και τα κέρδη δεν επηρεάζονται.

AEGEAN: Με απώλειες και το δικό της ξεκίνημα. Στα 5,15 ευρώ και στο -1,72% με αποτίμηση 367 εκατ.ευρώ.

PAPERACK: Αναμένουμε τη δημόσια πρόταση. Ήδη το κινεζικό fund ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 90,02%, δηλαδή έχει ήδη ποσοστό ικανό για να αφαιρέσει τη μετοχή από το ΧΑ, αν θέλει.

ΠΑΪΡΗΣ: Συνεχίζει να έχει ωραία εικόνα στο ταμπλό. Εδώ και αρκετές εβδομάδες και παρά το ράλι από τα χαμηλά, συνεχίζει να τραβάει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Μόλις 4,3 εκατ. ευρώ έχει κεφαλαιοποίηση.

BRIQ: Πάνω από τα 2 ευρώ κάνει πράξεις η μετοχή. Την έχουμε στις επιλογές μας καθώς είναι αδάνειστη και έχει καλά ακίνητα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πώληση 16 χιλ. μετοχών από τον κ.Περδικάρη.

Q&R: Έκανε πράξεις μεταξύ 0,3030 ευρώ και 0,2840 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Στα 0,29 ευρώ πήγε σε δημοπρασία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης