Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μέγας Γύρος: Ο Νίκος Λούστας εξηγεί στο ΒΝ γιατί συμφώνησαν με την είσοδο της Elikonos στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας

tags :
Μέγας Γύρος: Ο Νίκος Λούστας εξηγεί στο ΒΝ γιατί συμφώνησαν με την είσοδο της Elikonos στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας
Τα επόμενα βήματα και η άρνηση για νέο dilution
Με το δεξί  μπήκε το 2021 για το Funds Elikonos 2 S.C.A. SICAR και την εταιρεία Μέγας Ελληνικός Παραδοσιακός Γύρος Α.Ε. (Μέγας Γύρος) καθώς η πρώτη αγόρασε μειοψηφικό πακέτο στη δεύτερη συνολικής αξίας  4 εκατ. ευρώ που μεταφράζεται σε «ζεστό χρήμα»  για την εταιρεία.
Ο βασικός μέτοχος της «Μέγας Γύρο» κ Νίκος Λούστας, είπε στο BN ότι  η συμφωνία είναι  μία θεσμική «θωράκιση» για εταιρεία μας με το επενδυτικό Fund, να συνεισφέρει εκτός από κεφάλαια και στην διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας που τις προσδίδει επιπλέον αξιοπιστία στην επενδυτική κοινότητα καθώς όλοι γνωρίζουν ότι τα Funds επενδύουν με την προοπτική υπεραξιών για τους δικούς τους μετόχους  σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Αποκλείεται νέο dilution

 Ο κ. Λούστας διευκρινίζει ότι αρχικοί μέτοχοι μείωσαν αντίστοιχα τη συμμετοχή τους για την είσοδο του Elikonos 2 S.C.A. SICAR ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο όπως και την είσοδο άλλων Funds.
Αναφέρει ότι τα κεφάλαια θα βοηθήσουν  στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας με τη είσοδο νέων προϊόντων στη εγχώρια και αμερικανική αγορά  και με την προοπτική να επεκταθεί και στην Ισπανία.
Η πανδημία και το lockdown της Οικονομίας είχε σχετικά μικρή επίπτωση στα μεγέθη της εταιρείας, ο οποίος να σημειωθεί υποχώρησε μόλις 12% στα 36 εκατ. ευρώ, παρότι η εστίαση  ήταν  κλειστή  και ο Τουρισμός  κινήθηκε χαμηλότερα των αρχικών  προσδοκιών και τα ψητοπωλεία ουσιαστικά υπολειτουργούσαν εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην κυκλοφορία των πολιτών.          
 Να σημειωθεί  ότι η εταιρεία, διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος) και στις ΗΠΑ (New Jersey) και απασχολεί 225 άτομα.

Οι νέες αγορές

Τα σχέδια  της  είναι η ενίσχυση τη θέση της σε vegan προϊόντα και να μπει και σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως τα προμαγειρεμένα.  
Πέρυσι μπήκε στην κατηγορία των προϊόντων χωρίς κρέας (meatless), στοχεύοντας και στην χορτοφαγική (vegan) αγορά. Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Μέση Ανατολή.
Η διανομή τους γίνεται σε εστιατόρια/ψητοπωλεία αλλά και από καταστήματα τροφίμων.
Τέλος να σημειωθεί  ότι το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με σκοπό τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών κυρίως Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επίσης ανακοινώνει την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων σε 85 εκατ. ευρώ
Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR αντλεί τα κεφάλαιά του από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πλατφόρμα του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.
Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR διαχειρίζεται η Elikonos Capital Partners S.a.r.l., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης