Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πέρασμα ξανά πάνω από τις 820 μονάδες με τις τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πέρασμα ξανά πάνω από τις 820 μονάδες με τις τράπεζες στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΕΣ: Σε νέα υψηλά οι ξένες αγορές και δημιουργούν αισιοδοξία για την πορεία και της εγχώριας αγοράς. Αναμένουν μεταβλητότητα οι αναλυτές για σήμερα. Έχουμε και μία κλιμάκωση της έντασης στα Ελληνοτουρκικά, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει. Ο DAX κοιτάζει τις 14.000 μονάδες.

Τα παράγωγα των ελληνικών μετοχών έδειχναν δυνατό άνοιγμα με τις τράπεζες να έχουν άνοδο άνω του 3%. Έτσι άνοιξε και η αγορά μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης με το ξεκίνημα πέρασε πάνω από τις 820 μονάδες με τις τράπεζες να καταγράφουν ισχυρή άνοδο έως και πάνω από 5%.

ΗΠΑ: Απίστευτα τα όσα διαδραματιστήκαν. Νεκροί, όπλα, εισβολή στο Καπιτώλιο κτλ. Τι άλλο θα δούμε…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αλλαγή επωνυμίας από σήμερα και ο τίτλος της πλέον είναι Πειραιώς Financial Holdings. Σύντομα θα μπουν και οι νέες μετοχές στο ταμπλό του ΧΑ. Έχουν ήδη μετατραπεί τα Cocos σε μετοχές. Στο +5% περίπου η μετοχή και πάνω από τα 1,30 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ισχυρή άνοδο για την Alpha Bank η οποία ενισχύεται άνω του 5% και με καλό όγκο στα πρώτα λεπτά. Πλησιάζει τα 0,97 ευρώ η μετοχή. Δυνατή κίνηση και από την Εθνική με την τιμή να είναι πάνω από τα 2,25 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Πάει για 150 εκατ. ευρώ όπως έχουμε ξαναγράψει και αυτό το ποσό είναι πάνω από τις εργασίες που εκτελεί η ΕΥΔΑΠ για λογαριασμό του δημοσίου. Θα μειωθεί κάπως το ταμείο, αλλά και πάλι τα χρήματα που μένουν είναι πολλά. Ωστόσο, η διάρκεια των διαπραγματεύσεων έχει επηρεάσει την πορεία της μετοχής. Κοντά στη σημαντική αντίσταση παραμένει ο τίτλος.

ΤΙΤΑΝ: Επιχειρεί σήμερα νέα προσπάθεια για να υπερβεί τα 14,40 ευρώ. Χρειάζεται δυνατούς αγοραστές και να σπάσει με δύναμη το προηγούμενο υψηλό των τελευταίων εβδομάδων.

MOTOR OIL: Δοκιμάζει τον εκθετικό των 200 ημερών στο ξεκίνημα. Δε νομίζουμε ότι θα μείνει πίσω η συγκεκριμένη. Σπάσιμο θα μπορούσε να την οδηγήσει προς τα 15 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Ωραία κίνηση και εδώ στο άνοιγμα. Πάνω από τον εκθετικό των διακοσίων. Αν διασπαστεί θα δώσει κίνηση και αυτή σημαντική. Τόσες και τόσες το έχουν κάνει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προς αναβολή φαίνεται πως πάει η σημερινή γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

INTRALOT: Το δημοσίευμα του Bloomberg, ουσιαστικά αναφέρει τα αναμενόμενα για τη συμφωνία ομολογιούχων και εταιρείας. Δηλαδή θα υπάρξουν και μετοχές και νέο ομόλογο. Μία σχετική υπόθεση είχαμε κάνει σχετικά πρόσφατα. 

ΜΑΘΙΟΣ (απάντηση): Σύμφωνα με το εννεάμηνο ο τζίρος υποχώρησε 38% και κατήλθε στα 8,3 εκατ. ευρώ από 13,6 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA από 120 χιλ. ευρώ πήγαν στις 73 χιλ. ευρώ, ενώ η ζημιά προ φόρων ανήλθε στα 1,7 εκατ. ευρώ από 108 χιλ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 3,8 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 9,8 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί και με απομείωση συμμετοχών και υπεραξίας.

Με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου, δικαιολογούμε την πορεία της μετοχής. Τώρα λόγω του γενικότερου κλίματος θα μπορούσαμε να δούμε και μία βελτίωση, αλλά δεν είναι η μόνη μετοχή που κινείται «αδιάφορα».

BYTE: Συνεχίζει απτόητη…

ΔΡΟΜΕΑΣ: Πάνω από τα 0,50 ευρώ η μετοχή. Καλή η άνοδος στις πρώτες συνεδριάσεις. Υπάρχει μία επιφυλακτικότητα για τους πωλητές που έχουν φανεί το τελευταίο διάστημα, αλλά βλέπουμε πως η μετοχή έχει καταφέρει παρά τους μεγάλους όγκους που έβγαιναν προς πώληση να κάνει μία καλή κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης