Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Μπαράζ πέντε Navtex μετά τα Ίμια - Ασκήσεις από Καστελόριζο μέχρι Β.Αιγαίο

Τουρκία: Μπαράζ πέντε Navtex μετά τα Ίμια - Ασκήσεις από Καστελόριζο μέχρι Β.Αιγαίο
Τουρκική κινητοποίηση από το Καστελόριζο μέχρι το βόρειο Αιγαίο, μετά το επεισόδιο ανοιχτά των Ιμίων την ημέρα των Θεοφανείων
Με ένα μπαράζ πέντε νέων Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, μόλις λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τουρκικών σκαφών και Λιμενικού στα Ίμια χθες 6 Ιανουαρίου, στοχοποιεί μια τεράστια περιοχή του Αιγαίο από το Καστελόριζο μέχρι το βόρειο Αιγαίο, σε μία ακόμα απόδειξη ότι η Τουρκία δεν υποχωρεί και η ρητορική περί διαπραγματεύσεων αποτελεί απλά ένα προπέτασμα καπνού για αναίμακτη τελειοποίηση των σχεδίων της.
Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία της Ελλάδας ωστόσο, παραμένουν σε ετοιμότητα, απέναντι στις ενέργειες των τουρκικών δυνάμεων και την επεκτατική τάση του τουρκικού καθεστώτος.
Μπορεί ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar να δήλωνε πριν από λίγες μέρες ότι τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο πνεύμα της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, ωστόσο οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες «πήραν φωτιά» σήμερα 7/1 εκδίδοντας πέντε NAVTEX.
Ειδικότερα, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας:
- Ανακοίνωσε με οδηγία (0013/21) ασκήσεις με πυρά από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου σε περιοχή όπου απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη με καφέ χρώμα,
- Στη συνέχεια με νέα NAVTEX (0014/21) γνωστοποίησε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων σε περιοχή νότια του συμπλέγματος της Μεγίστης, όπου στον παρακάτω χάρτη - Απεικονίζεται με πράσινο χρώμα και...
- Τέλος με μια ακόμα NAVTEX (0015/21) δέσμευσε την θαλάσσια περιοχή που απεικονίζεται με μωβ χρώμα, για την διεξαγωγή ασκήσεων έρευνας και διάσωσης.


Ωστόσο, και  ο υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης εξέδωσε με τη σειρά του NAVTEX για τη διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, για το διήμερο 12 – 13 Ιανουαρίου στην «καρδιά» του βορείου Αιγαίου, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον παρακάτω χάρτη:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης