Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας - Τα πράγματα δεν πάνε καλά

tags :
Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας  - Τα πράγματα δεν πάνε καλά
Είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι αφορμή για τη σημερινή συνάντηση του κ.Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι οι ανησυχητικές εξελίξεις με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Είναι πάρα πολύ ανησυχητικά γιατί μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα με ένα ΕΣΥ καταπονημένο, με ένα προσωπικό στο ΕΣΥ το οποίο εργάζεται στο κόκκινο εδώ και πολύ καιρό χωρίς να έχει τις κατάλληλες εφεδρείες, και μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα που ενώ εδώ και 2 μήνες βρισκόμαστε σε περιοριστικά μέτρα μέσα σε δύο μήνες και μια εβδομάδα έχουμε θρηνήσει 4520 συνανθρώπους μας.
Με αυτή την έννοια είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Αυτή τη στιγμή η Αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε έστω και τώρα να υπάρξει ένας κοινός σχεδιασμός για αυτό προτείναμε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με συμμετοχή ανθρώπων από την επιτροπή των ειδικών έτσι ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε κοινά την άμυνα της χώρας και της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία.
Αυτό είναι το ένα σκέλος, το δεύτερο σκέλος σχετίζεται με το εμβόλιο γιατί ο εμβολιασμός συνολικά στην Ευρώπη δεν πηγαίνει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε να πηγαίνει ειδικά στην Ελλάδα όμως είχαμε και κάποιες ακόμα χειρότερές καταστάσεις» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος είπε σχετικά με τους εμβολιασμούς ότι «είμαστε πολύ πίσω από τους αρχικούς σχεδιασμούς».
Ερωτηθείς τι θα εξυπηρετήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο κ.Ηλιόπουλος είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε συγκυβέρνηση».
«Το συμβούλιο είναι μια ένδειξη ότι αυτή τη στιγμή έχουμε κάτι το οποίο ξεπερνάει τις πολιτικές δυνάμεις και πρέπει συλλογικά να προσπαθήσουμε να χαραχτεί ένα κοινό σχέδιο και εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για αυτό το κοινό σχέδιο.
Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ελέγχει την κατάσταση, δεν χρειάζεται να ακούσει κανέναν από την αντιπολίτευση και δεν χρειάζεται ένα κοινό σχέδιο, δεν είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εμείς λέμε ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όταν μέσα σε δύο μήνες και μια εβδομάδα έχουν χαθεί 4.520 συνάνθρωποί μας είμαστε σε κατάσταση έκτακτης κατάστασης» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, δεν υπάρχει έλεγχος».
«Σε φυσιολογικές συνθήκες η δουλειά της αντιπολίτευσης θα ήταν να ζητήσει εκλογές, δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας όμως να γίνουν εκλογές.
Θα ήταν πραγματικά ανεύθυνο εν μέσω πανδημίας να ζητήσουμε εκλογές και ο κόσμος να συνωστιστεί στις κάλπες όταν δεν έχουμε ΜΕΘ» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης