Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λόγω τραπεζών δεν ακολούθησε τις αγορές του εξωτερικού

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λόγω τραπεζών δεν ακολούθησε τις αγορές του εξωτερικού
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες ήταν αδύναμες σήμερα. Όχι όλες, αλλά επηρέασαν την πορεία της αγοράς, την ώρα που έξω γινόταν πάρτι ή αν θέλετε συνεχιζόταν το πάρτι. Δεν έχουμε ακολουθήσει την πορεία των ξένων στις τελευταίες συνεδριάσεις. Οριακές απώλειες σήμερα και ξεχώρισαν Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Motor Oil και μερικές ακόμα.

Ελπίζουμε να μην ισχύουν οι φήμες για εκλογές, αν και ακούγονται αρκετά. Θα πάει το μεταρρυθμιστικό έργο πίσω και φυσικά οι βουλευτές θα κοιτάξουν πως θα εκλεγούν ξανά και όχι πώς να κάνουν τη σημαντική δουλειά που έχουν. Αν διατηρηθούν αυτές οι φήμες, ίσως κάνουν κακό στην αγορά μας.

LAMDA: Δεν άρεσε η είδηση της καθυστέρησης. Υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμμότητες μέχρι να αρχίσει να γίνεται το έργο στο Ελληνικό. Κακό και για την εταιρεία, αλλά κυρίως για τη χώρα. Διατηρούμε την άποψη πως το Ελληνικό είναι game changer για την οικονομία και πρέπει να ξεκινήσει, χθες! Στο -2,63% και στα 7,03 ευρώ. Δεν έχει χαλάσει η εικόνα της μετοχής και θα λέγαμε πως μπορείς να την πεις και φυσιολογική διόρθωση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε Εθνική και Alpha Bank επικεντρώθηκαν οι πωλητές. Η Εθνική πήγε μέχρι τα 2,0750 ευρώ και έκλεισε στα 2,09 ευρώ ήτοι λίγο υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας. Το ίδιο και η Alpha Bank, η οποία έγραψε χαμηλό στα 0,8688 ευρώ και έκλεισε στα 0,8850 ευρώ.

EUROBANK: Με τη μετοχή να διαπραγματεύεται σημαντικά κάτω από τα 0,60 ευρώ και με χαμηλό ημέρας στα 0,5704 ευρώ κάνει πακέτο 7 εκατ. τεμαχίων στα 0,60 ευρώ ανά μετοχή! Άλλαξε λίγο την εικόνα της μετοχής αυτή η εξέλιξη και τελικά έκλεισε με άνοδο 1,49% και στα 0,5996 ευρώ.

MOTOR OIL: Τέταρτη μέρα ανόδου. Δείχνει να φεύγει για υψηλότερα επίπεδα. Στα 13,28 ευρώ και στο +0,99%.

ΤΙΤΑΝ: Το ίδιο και εδώ… Συνεχίζεται δηλαδή η καλή εικόνα και σήμερα πήγε μέχρι τα 14,82 ευρώ, αλλά έκλεισε στα 14,60 ευρώ με άνοδο 0,69%.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Με αφορμή το σημερινό θέμα που είχαμε στην κατηγορία «Επιχειρήσεις» να ξεκαθαρίσουμε πως φυσικά συμμεριζόμαστε τις προσδοκίες που υπάρχουν για τον κλάδο. Με βάση τα δικά μας κριτήρια, υπάρχουν μετοχές που θεωρούμε τουλάχιστον δίκαιες τις αποτιμήσεις με τα σημερινά δεδομένα. Η ρευστότητα και η ακίνητη περιουσία που έχουν κάποιες, μας κάνουν πιο θετικούς για τις συγκεκριμένες.

Στον κλάδο περιμένουμε εξαγορές, αλλά και σημαντική αύξηση εσόδων λόγω των κεφαλαίων που θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης (ελπίζουμε να μην αργήσουν). Υπάρχουν εκτιμήσεις για μεγάλη αύξηση των εσόδων της τάξης του 60-70%. Κάποιοι συνδέουν τη μεγάλη αύξηση του όγκου στις προηγούμενες συνεδριάσεις με τον ανασχηματισμό στην Κυβέρνηση. Η τοποθέτηση υφυπουργού αρμόδιου για ειδικά ψηφιακά έργα, δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν μεγάλα έργα.

Αυτό σημαίνει πως φυσικά και θα πάρουν και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού έργα, αλλά θα πάρουν κομμάτι από τη μεγάλη πίτα και οι εγχώριες και μάλιστα οι εισηγμένες.Επιπλέον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ξένων θεσμικών επενδυτών, αφού όπως λένε πηγές της στήλης που γνωρίζουν καλύτερα, σε σύγκριση με ομοειδείς του εξωτερικού (Ευρώπης) υπάρχει, παρά το ράλι και τα ιστορικά υψηλά, discount ακόμα και 60%.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Εκτός από μία πράξη στο πλην (1,3150 ευρώ και -0,38%) κινήθηκε σε όλη τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος καταγράφοντας σημαντική άνοδο. Εντός του ανοδικού καναλιού η κίνηση της μετοχής. Στα 1,3750 ευρώ και στο +4,17% με υψηλό όμως ημέρας τα 1,45 ευρώ.

SATO: Και νέα άνοδος με limit up, αλλά αυτή τη φορά έγινε όγκος 189 χιλ. τεμαχίων και έκλεισε με πωλητές η μετοχή.

ΕΝΤΕRSOFT: Μέσα σε λίγες συνεδριάσεις πήγε από τα 2 ευρώ περίπου στα 3 ευρώ. Διορθώνει από τη χθεσινή συνεδρίαση και σήμερα κατέγραψε σημαντικές απώλειες. Θα λέγαμε πως είναι λογική η διόρθωση. Πήγε μέχρι το -7,75% αλλά τελικά έκλεισε στο -1,41% και στα 2,80 ευρώ με όγκο 84 χιλ. τεμάχια. Έγιναν μάλιστα αρκετά κομμάτια στο κλείσιμο και έμεινε με αγοραστές η μετοχή.

Q&R: Δυνατή πτώση 4,58% και με όγκο 88 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Οι μεγάλοι όγκοι συνεχίζονται.

ΑΒΑΞ: Πήγε μέχρι τα 0,6350 ευρώ αλλά έκλεισε στα 0,6560 ευρώ. Θέλουμε βελτίωση της εικόνας ξανά και να αρχίσει να μειώνει αυτή τη μεγάλη μεταβλητότητα. Να πάει δηλαδή πιο στρωτά που λένε…

MIG: Γύρισε από +10% περίπου στο -2,5%. Πάνω από 13 εκατ. τεμάχια ο όγκος.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης