Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο οπαδός που «φωτογραφήθηκε» με τα πόδια πάνω στο γραφείο της Πελόζι

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο οπαδός που «φωτογραφήθηκε» με τα πόδια πάνω στο γραφείο της Πελόζι
Διώξεις σε 55 άτομα για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε στη σύλληψη του οπαδού του Donald Trump, που εισέβαλε στο Καπιτώλιο την Τετάρτη και φωτογραφήθηκε να κάθεται με τα πόδια πάνω στο γραφείο της Nancy Pelosi, ενώ εντόπισε και φόρεσε χειροπέδες και σε έναν άντρα που έφερε 11 μολότοφ, δύο πιστόλια και ένα τουφέκι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Το Υπουργείο ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του 60χρονου Richard (Bingo) Barnett, ο οποίος... έγινε γνωστός για τη στάση του στο γραφείο της Pelosi και στη συνέχεια καυχήθηκε ότι της έγραψε «ένα μοχθηρό και απειλητικό σημείωμα». 
Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στους New York Times, «έβαλα τα πόδια μου επάνω στο γραφείο και άρχισα να ξύνω τα γεννητικά μου όργανα», ενώ έδειξε και έναν χειρόγραφο φάκελο που έκλεψε ως αναμνηστικό.
«Δεν τον έκλεψα» δήλωσε αργότερα στους New York Times.
«Άφησα ένα κέρμα στο γραφείο της.
Και της άφησα και ένα σημείωμα στο γραφείο της που λέει ‘Η Nancy Bingo ήταν εδώ, σκυ@@».
Ο Barnett συνελήφθη στο σπίτι του στο Little Rock του Αρκάνσας.

Barnett: Δεν έκλεψα, ήμουν ευγενικός!

Επίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες πως εισέβαλε στο γραφείο της, ισχυριζόμενος πως χτύπησε ευγενικά την πόρτα και πως τον έσπρωξαν οι άλλοι διαδηλωτές.
Ο Barnett από την πλευρά του, σε ανάρτησή του στο Facebook τον Νοέμβριο, όπου εμφανίζεται με το ψευδώνυμο George Reincarnated Patton, ισχυρίστηκε ότι θα διεκδικήσει την θέση του κυβερνήτη του Αρκάνσας το 2022.
Έχει επίσης μοιραστεί φωτογραφίες του φιδιού της σημαίας του Γκάντστεντ – το οποίο θεωρείται ρατσιστικό σύμβολο, και υπερηφανεύεται πως είναι λευκός εθνικιστής. Σε αρκετές φωτογραφίες φαίνεται να ποζάρει με ημιαυτόματα τουφέκια.
Χειροπέδες και σε έναν 70χρονο που έφερε 11 μολότοφ, δύο πιστόλια και ένα τουφέκι

O 70χρονος με την βόμβα

Παράλληλα, χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και στον 70χρονο Lony Coffman, το βανάκι του οποίου εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που είχε τοποθετηθεί μια αυτοσχέδια βόμβα σωληνών.
Ο Coffman δεν έχει κατηγορηθεί για τη βόμβα, αλλά για τον εντοπισμό δυο όπλων, 11 κοκτέιλ μολότοφ κι ενός M-4 στο όχημά του.
Πάνω από 80 άτομα συνελήφθησαν συνολικά και 55 διώκονται με ομοσπονδιακές κατηγορίες, ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ένα άλλο άτομο κατηγορήθηκε για γρονθοκόπημα αστυνομικού και ένα τέταρτο ότι έφερε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης