Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στα 5,3 δις τα NPLs του ομίλου Λαϊκής - Η Houlihan Lokey είχε εκτιμήσει ότι τα προβληματικά δάνεια της Λαϊκής στην Ελλάδα είναι επιπλέον 1,6 δισ ευρώ – Θα πωληθεί η Marfin Egnatia bank με πιθανό αγοραστή την MIG και τον Α. Βγενόπουλο

tags :
 Στα 5,3 δις τα NPLs του ομίλου Λαϊκής - Η Houlihan Lokey είχε εκτιμήσει  ότι τα προβληματικά δάνεια της Λαϊκής στην Ελλάδα είναι επιπλέον 1,6 δισ ευρώ – Θα πωληθεί η Marfin Egnatia bank με πιθανό αγοραστή την MIG και τον Α. Βγενόπουλο
Στα 5,3  δις ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τα προβληματικά δάνεια συνολικά στον όμιλο Λαϊκής τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι η Houlihan Lokey η αμερικανική επενδυτική τράπεζα που είχε αναλάβει να αποτιμήσει τα δανειακά χαρτοφυλάκια της Marfin Egnatia bank είχε αποφανθεί ότι θα απαιτηθούν 1,6 δις ευρώ πρόσθετες προβλέψεις.

Ήδη ο νέος πρόεδρος της Λαϊκής Ανδρέας Φιλίππου τόνισε ότι τα NPLs στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 4 δις ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει 2,9 δις που είναι ήδη στην Ελλάδα συν 1,1 δις επιπλέον συνολικά 4 δις ευρώ.
Στην Κύπρο τα NPLs φθάνουν τα 1,1 δις ευρώ και στις τρίτες χώρες 250 εκατ ευρώ.
Η Λαϊκή διαθέτει 24,3 δις ευρώ δάνεια εκ των οποίων 11,4 δις στην Ελλάδα και 10,5 δις ευρώ στην Κύπρο.
Τι σημαίνουν όλα αυτά με όρους NPLs ότι στην Ελλάδα θα φθάσουν στο 36% τα προβληματικά δάνεια που μάλλον τείνει να είναι ο πραγματικός δείκτης για το τραπεζικό σύστημα ή για να δοθεί και ένα εύρος μεταξύ 30% και 36%.
Να σημειωθεί ότι ο ελεγκτικός οίκος KPMG αναμένεται στο τέλος Αυγούστου να καταθέσει την πρότασή του για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας με προοπτική υλοποίησης της από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Βασικός στόχος είναι η συρρίκνωση του Ομίλου, που θα συνοδεύεται από μείωση δραστηριοτήτων και μειώσεις προσωπικού.
Με βάση πληροφορίες η Λαϊκή εξετάζει το ενδεχόμενο να πωλήσει την Marfin Egnatia Bank και όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr αν αυτό συμβεί η MIG και ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα εκδήλωναν ενδιαφέρον για να αγοράσουν τις ελληνικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης