Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τρεις κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν την επόμενη μέρα του S&P 500 - Θα σκαρφαλώσει στις 1.525 μονάδες, στις 1.615 ή θα κατρακυλύσει στις 800 μονάδες; Τι εκτιμούν UBS, Citigroup και Nomura...

Τρεις κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν την επόμενη μέρα του S&P 500 - Θα σκαρφαλώσει στις 1.525 μονάδες, στις 1.615 ή θα κατρακυλύσει στις 800 μονάδες; Τι εκτιμούν UBS, Citigroup και Nomura...
Την επόμενη μέρα του S&P 500, του δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, επιχειρούν να προβλέψουν τρεις διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, καθώς η αβεβαιότητα που γεννά η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας καθιστά εξαιρετικά δύσκολες - και συχνά αντικρουόμενες - τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για τον S&P 500; Θα σκαρφαλώσει στις 1.525 μονάδες; Ίσως ακόμη πιο ψηλά, στις 1.615 μονάδες; Ή θα κατρακυλήσει στις 800 μονάδες; UBS, Citigroup και Nomura απαντούν...
Ο Jonathan Golub, κορυφαίος αναλυτής της UBS, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την πορεία του S&P 500. Μέχρι πρότινος, προέβλεπε άνοδο του δείκτη στις 1.375 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2012. Πλέον, τοποθετεί την άνοδό του στις 1.525 μονάδες.
"Εδώ και περίπου δύο μήνες, οι δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, των Fed και ΕΚΤ, για νέα δράση εξέπληξαν ακόμη και τους πιο αισιόδοξους αναλυτές. Για το λόγο αυτό, η επόμενη μέρα δεν μπορεί παρά να επιφυλάσσει άνοδο για τον S&P 500 και μάλιστα έως τα επίπεδα των 1.525 μονάδων μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Golub.
Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει εξαιρετικά επιφυλακτικός για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Βλέπει ύφεση της διεθνούς οικονομίας, αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ σπεύδει παράλληλα να προειδοποιήσει πως "αυτή η άνευ προηγουμένου ποσοτική χαλάρωση μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες".
Στις μεγάλες προκλήσεις που ενδεχομένως να απειλήσουν την πορεία των διεθνών αγορών περιλαμβάνει την αβεβαιότητα που γεννά η ευρωπαϊκή κρίση, αλλά και οι επικείμενες μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις (με αιχμή τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Νοέμβριο).
Ακόμη πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο γνωστός αναλυτής της Citigroup, Tobias Levkovich, που προβλέπει άνοδο του S&P 500 έως τις 1.615 μονάδες το 2013. Πρόκειται για άνοδο που ξεπερνά το 12% από τα τρέχοντα επίπεδα του αμερικανικού δείκτη.  
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινείται ο Bob Janjuah, διάσημος αναλυτής της Νοmura.
Ο Janjuah παραμένει πιστός στην πρόβλεψή του πως ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 800 μονάδες. "Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΚΤ και της Fed με κάνουν να πιστεύω - ακόμη περισσότερο - πως ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 800 μονάδες το 2013 -2014", επισημαίνει μεταξύ άλλων στην τελευταία έκθεσή του για την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης