Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος πρέσβης ΗΠΑ): Κανένα αίτημα από τις ΗΠΑ για τους δύο αιχμαλώτους Αμερικάνους μισθοφόρους

Antonov (Ρώσος πρέσβης ΗΠΑ): Κανένα αίτημα από τις ΗΠΑ για τους δύο αιχμαλώτους Αμερικάνους μισθοφόρους
Οι δύο Αμερικάνοι δεν ανήκουν στον ουκρανικό στρατό και συνεπώς δεν προστατεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης
Σχετικά Άρθρα
Διαψεύδει την Ουάσινγκτον ο Anatoly Antonov, ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως δεν έχει λάβει κανένα αίτημα για τους δύο Αμερικάνους μισθοφόρους που πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανών πιάστηκαν αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων.
«Δεν υπήρξαν αιτήματα προς την πρεσβεία.
Δεν επιβεβαιώνω ότι έχω λάβει κάποιου είδους αίτημα από την αμερικάνικη πλευρά» υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης, τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του State Department, Ned Price υπογράμμισε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές σχετικά με τους Αμερικανούς πολίτες που έχουν μπορεί να έχουν συλληφθεί, ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία».

Θανατική ποινή;

Στη Ρωσία δεν αποκλείουν ακόμα και τη θανατική ποινή για τους δύο Αμερικάνους μισθοφόρους, καθώς όπως είπε χθες 21/6 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δεν ανήκουν στον ουκρανικό στρατό, άρα δεν προστατεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου.
Όπως είπε, οι ενέργειες των δύο μισθοφόρων θα πρέπει να διερευνηθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και την επιβολή της θανατικής ποινής.
Οι δύο Αμερικάνοι, ο 39χρονος Alexander Drueke και ο 27χρονος Andy Huynh φέρονται να συνελήφθησαν κοντά στο Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης