Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαβάη: Χιλιάδες άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από διαρροή καυσίμων στο Pearl Harbor

Χαβάη: Χιλιάδες άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από διαρροή καυσίμων στο Pearl Harbor
Περίπου 6.000 άτομα έλαβαν θεραπεία για ναυτία, πονοκεφάλους, εξανθήματα και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με την έκθεση.
Σχετικά Άρθρα

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να απενεργοποιήσει μια τεράστια στρατιωτική δεξαμενή -από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου- στους λόφους πάνω από το Pearl Harbor, αφού έρευνα αποκάλυψε ότι πολλαπλά λάθη και κακή διαχείριση προκάλεσαν διαρροή καυσίμων της περιοχής.
Το Υπουργείο Υγείας της Χαβάης έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το «Fox News», την έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την οποία η κακή διαχείριση και τα ανθρώπινα λάθη προκάλεσαν τη διαρροή καυσίμων από την εγκατάσταση σε πηγάδι που τροφοδοτούσε με νερό κατοικίες και αξιωματικούς στο Pearl Harbor και γύρω από αυτό.
Χιλιάδες άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και στρατιωτικές οικογένειες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
«Το Red Hill πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν και αναμένουμε πλήρως ότι το Ναυτικό θα επιστρατεύσει όλους τους δυνατούς διαθέσιμους πόρους για την απενεργοποίηση και τον παροπλισμό της εγκατάστασης», ανέφερε σε δήλωσή της η αναπληρώτρια διευθύντρια Περιβαλλοντικής Υγείας, Kathleen Ho.
«Η προτεραιότητα μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλες οι δραστηριότητες απενεργοποίησης καυσίμων εκτελούνται με ασφάλεια για το καλό του λαού και του περιβάλλοντος της Χαβάης», πρόσθεσε.
Η έκθεση απαριθμούσε μια σειρά λαθών από τον Μάιο του 2021, όταν το λάθος του χειριστή προκάλεσε το σπάσιμο ενός σωλήνα και τη διαρροή καυσίμων κατά τη μεταφορά τους μεταξύ των δεξαμενών. Το καύσιμο χύθηκε σε μια γραμμή πυρόσβεσης και έμεινε εκεί για έξι μήνες.

Περίπου 6.000 άτομα έλαβαν θεραπεία για ναυτία, πονοκεφάλους, εξανθήματα και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με την έκθεση.
Ο στρατός μετέφερε περίπου 4.000 οικογένειες, κυρίως στρατιωτικών, σε ξενοδοχεία.
Η έκθεση αναφέρει ότι ο στρατός απέτυχε να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης