Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νοmura: Η ευρωπαϊκή κρίση όχι μόνο δεν τέλειωσε, αλλά αντίθετα αλλάζει πρόσωπο - Από κρίση χρηματοδότησης σύντομα θα καταστεί κρίση ανάπτυξης - Πουλήστε ευρώ όταν θα ανέλθει στα 1,34 δολ!

Νοmura: Η ευρωπαϊκή κρίση όχι μόνο δεν τέλειωσε, αλλά αντίθετα αλλάζει πρόσωπο - Από κρίση χρηματοδότησης σύντομα θα καταστεί κρίση ανάπτυξης - Πουλήστε ευρώ όταν θα ανέλθει στα 1,34 δολ!
Όχι μόνο διατήρηση της ευρωπαϊκής κρίσης, αλλά και σταδιακή μετατροπή της φύσης της, προβλέπει για το 2013 η Nomura, στη νέα έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το νέο έτος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εν λόγω έκθεσή του ο οίκος, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η κρίση της Ευρωζώνης κατά το 2013 θα μετατραπεί από κρίση χρηματοδότησης σε κρίση ανάπτυξης.
"Παρά το γεγονός πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης παραμένει εξαιρετικά αδύναμη, διαφαίνονται ορισμένες θετικές εξελίξεις, ικανές να παράσχουν ευκαιρία για άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου στη νέα αυτή έκθεσή τους.
Αλλά όπως εξηγούν στη συνέχεια, τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χθες, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, (ανήλθαν σε υψηλά 20 μηνών), ήταν κυρίως μια εποχική τοποθέτηση της επενδυτικής κοινότητας, η οποία εν πολλοίς στηρίχθηκε και από τις δημοσιονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.
"Για λίγο καιρό η Ευρώπη θα είναι ήσυχη. Αλλά πολύ σύντομα το κλίμα θα ανατραπεί και πάλι, καθώς θα επανέλθουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες των αγορών για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας", διαμηνύει η Nomura.
"H αδύναμη ανάπτυξη της Ευρωζώνης πολύ γρήγορα θα γεννήσει νέες ανησυχίες", σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.
"Τότε θα είναι η στιγμή που η κρίση της Ευρωζώνης θα μετατραπεί από κρίση χρηματοδότησης σε κρίση ανάπτυξης", εξηγούν.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, η Nomura συστήνει προς τους επενδυτές να πουλήσουν ευρώ στην άνοδο και πιο συγκεκριμένα όταν το ενιαίο νόμισμα θα ανέλθει στα επίπεδα των 1,34 δολαρίων.
"Πουλήστε ευρώ στα 1,34 δολ με στόχο τα 1,29 δολ", συστήνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης