Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro, Commerzbank και Deutsche Bank προειδοποιούν: Το τραπεζικό φιάσκο στην Κύπρο θα κρατήσει μακριά τους επενδυτές για χρόνια! - Η αβεβαιότητα συνιστά τον... δολοφόνο της οικονομίας - Επαχθείς οι όροι του πακέτου διάσωσης

ABN Amro, Commerzbank και Deutsche Bank προειδοποιούν: Το τραπεζικό φιάσκο στην Κύπρο θα κρατήσει μακριά τους επενδυτές για χρόνια! - Η αβεβαιότητα συνιστά τον... δολοφόνο της οικονομίας - Επαχθείς οι όροι του πακέτου διάσωσης
Οι όροι του κυπριακού πακέτου διάσωσης είναι τέτοιοι που θα οδηγήσουν τη Λευκωσία σε μια άκρως αβέβαιη αναζήτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης...
Στην ανωτέρω άποψη συναινεί μεγάλη μερίδα αναλυτών, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο κυπριακό ζήτημα.
Όπως υποστηρίζουν, η αναδιάρθρωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία την Κύπρο, προς αναζήτηση νέων τρόπων και μεθόδων παραγωγής πλούτου. Εάν αποτύχει, τότε η τρόικα θα αναγκαστεί να κάνει αυτό το οποίο απεύχεται, ήτοι να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση προς τη Λευκωσία.
"Η φύση και ο χαρακτήρας του κυπριακού πακέτου διάσωσης είναι τέτοια που μόνο χειρότερη μπορεί να κάνουν την κατάσταση", προειδοποιούν οι αναλυτές της ABN Amro.
"Εκτιμούμε πως, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Ελλάδα, στο θέμα της Κύπρου θα έχουμε στο μέλλον σειρά αναθεωρήσεων των προβλέψεων για την ανάπτυξη της χώρας, γεγονός που θα αυξάνει διαρκώς τις χρηματοδοτικές της ανάγκες", προσθέτουν οι αναλυτές.
"Οι προοπτικές για την κυπριακή οικονομία είναι πολύ κακές", σχολιάζει από την πλευρά του - και στο ίδιο κύματος με τους αναλυτές της ABN Amro - ο Christoph Weil, κορυφαίος αναλυτής της Commerzbank.
"Δεν βλέπω κανένα νέο μοντέλο που να μπορεί να ακολουθήσει η κυπριακή οικονομία". υποστηρίζει με νόημα.
Και προειδοποιεί: Οι αναλυτές δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια, μετά από αυτό την τραπεζική... εμπειρία που βίωσαν. Δεν γνωρίζω κανέναν που θα έριχνε τώρα "φρέσκο" χρήμα στις κυπριακές τράπεζες. Αυτό θα ισχύσει και τα επόμενα χρόνια.
"Η αβεβαιότητα από μόνη της για την επόμενη μέρα... συνιστά τον μεγαλύτερο δολοφόνο σε όρους οικονομικής δραστηριότητας. Ποιος θα κάνει τώρα επενδύσεις στην Κύπρο;" διερωτώνται οι αναλυτές της ABN Amro.
"Εάν οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας αποδειχθούν εσφαλμένες, θα υπάρξει μετά βεβαιότητας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης και τρόικας" εκτιμά από την πλευρά του ο Gilles Moec, κορυφαίος οικονομολόγος της Deutsche Bank.
Και προβλέπει: Η Λευκωσία θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης