Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Οι αγορές δεν θα δοκιμάσουν άμεσα τις αντοχές των Ευρωπαίων - Μπορεί η ανάπτυξη να είναι αδύναμη, αλλά υπάρχει ως ανάχωμα το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ - Στο 0,8% η ύφεση της Ευρωζώνης το 2013

Nomura: Οι αγορές δεν θα δοκιμάσουν άμεσα τις αντοχές των Ευρωπαίων - Μπορεί η ανάπτυξη να είναι αδύναμη, αλλά υπάρχει ως ανάχωμα το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ - Στο 0,8% η ύφεση της Ευρωζώνης το 2013
Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το γνωστό σε όλους OMT, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποτελέσει τελικά τη λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Τα ανωτέρω διαμηνύει στην τελευταία έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας η Nomura, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
"Μπορεί να μην έχουμε ακόμη πειστεί πως το ΟΜΤ θα αποδειχθεί η λύση στην κρίση, αλλά σε αυτό το στάδιο οι αγορές δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να τεστάρουν εκ νέου τις αντοχές των Ευρωπαίων αξιωματούχων", επισημαίνει ο οίκος στη νέα έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Eurozone 2013 GDP Growth To Fall To -0.8%; EUR To Drift Towards 1.20 In H2", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Ωστόσο, κατά τη Nomura, το ΟΜΤ μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα - προσωρινά - σε τυχόν νέες αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν στις αγορές.
Αλλά κατά τον οίκο, η πορεία της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εκείνη που θα κρίνει την πορεία του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nomura, η ύφεση της Ευρωζώνης θα κυμανθεί κοντά στο -0,8% για το τρέχον έτος, 2013.
Ο Jens Nordvig, κορυφαίος αναλυτής του οίκου και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης, δίδει πιθανότητες 80% στην ΕΚΤ να ανακοινώσει τη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, την ερχόμενη Πέμπτη, 2/5, οπότε και συνεδριάζει το διοικητικό της συμβούλιο.
Για να τεκμηριώσει την ανωτέρω πρόβλεψή της η Νοmura εξηγεί: Η ΕΚΤ έχει ήδη αντιληφθεί πως τα οικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης ολοένα και επιδεινώνονται. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της.
Ταυτόχρονα ο οίκος, υπό το βάρος της αδύναμης ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, παραμένει πιστός στην πρόβλεψή του πως το ευρώ θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης