Τελευταία Νέα
Bank Insider

Nomura, ICAP και Citigroup υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της

Nomura, ICAP και Citigroup υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα  προχωρήσει  σε αναδιάρθρωση του χρέους της
Η Ελλάδα δε θα μπορέσει να σταθεί στις υποχρεώσεις της και θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Αυτό ισχυρίζεται η Nomura μέσω δηλώσεων του αναλυτή της Nick Firoozye που φιλοξενούνται στους Financial Times, επισημαίνοντας ότι όσο συντομότερα γίνει αυτό τόσο γρηγορότερα θα λήξει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, πολλοί είναι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους κάποιας χώρας της Ευρωζώνης είναι τόσο σίγουρο όσο είναι στη ζωή μας ο θάνατος και οι φόροι. Οι αγορές μάλιστα έχουν προεξοφλήσει αυτό το ενδεχόμενο να συμβεί μέσα στην επόμενη 5ετία.
Η Ελλάδα παραμένει ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, παρατηρεί ο Don Smith της Icap, υπενθυμίζοντας ότι ήταν η σπίθα που ξεκίνησε την κρίση. Ένα είδος αναδιάρθρωσης του χρέους φαίνεται τώρα αναπόφευκτο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, συνεχίζει ο αναλυτής.
Ωστόσο, ο αναλυτής της Citigroup, Willem Buiter, θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα είναι η μόνη που θα υποβάλει σε ζημίες τους πιστωτές της στην Ευρωζώνη. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε αρκετές χώρες να το κάνουν αυτό, τασσόμενος με την εκτίμηση της Nomura ότι θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα και η Ιρλανδία, αλλά όχι η Πορτογαλία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το πιθανότερο σενάριο που μπορεί να ακολουθηθεί είναι η ανταλλαγή ομολόγων μικρής χρονικής διάρκειας με άλλα μεγαλύτερης, ενώ δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο καθεστώς ευρωπαϊκών εγγυήσεων γι’ αυτές τις ανταλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης